Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Documentarul video „Tărâmul dintre ape” și ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES la Vama Sub Lumini de Oscar

AGERPRES este pentru al treilea an consecutiv partener media al festivalului internațional de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar, care are loc în perioada 18-27 august, în Vama Veche.

Astfel, participanții din cadrul VSLO, dar și publicul din stațiunea de la malul mării au urmărit, în seara de vineri, 25 august, documentarul Agenției Naționale de Presă, „Tărâmul dintre ape”, proiectat în aer liber. Filmul documentar prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”. La finalul filmului, realizatorul Marilena Gheorghiță a răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți și a adăugat faptul că „Tărâmul dintre ape” este o cale „de a descoperi Delta Dunării altfel, nu doar turistic, ci așa cum este ea, minunată, chiar dacă viața nu este deloc ușoară acolo”.

„Vama sub lumini de Oscar” înseamnă opt ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini şi cadre realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi de arte vizuale atât din ţară, cât şi din străinătate.

   De asemenea, tot în cadrul VSLO, o parte dintre imaginile din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES vor rula sâmbătă, 26 august, pentru publicul iubitor de fotografie. Prin intermediul acestora, cei prezenți vor avea ocazia să descopere o parte din istoria României, momente unice și memorabile din viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

În ediția a VIII-a a VSLO au loc diverse cursuri de fotografie, precum: fotografie de stradă, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală sau fotografie de teatru. Dintre lectorii prezenți anul acesta la VSLO, nume recunoscute pe plan național, dar și la nivel internațional, îi amintim pe: Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu, Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Chris Suspect (SUA). De asemenea, se organizează cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84636

Publicat de la data Aug 26 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 18:01
 

VSV
Soare
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 22 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.424 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team