Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

Dog Assist sau mai simplu: terapie canină

Asociatia Dog Assist, ce activeaza in domeniul terapiei asistate de animale, anunta lansarea oficiala a asociatiei, eveniment ce va fi marcat printr-o conferinta de presa la care va invitam sa luati parte. Conferinta de presa va avea loc in Cluj-Napoca, la data de 5 decembrie 2013, ora 11.00, strada Sindicatelor nr. 7, la Facultea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Amfiteatrul Zorgo, la parter), in cadrul Zilelor Internationale ale Persoanelor cu Dizabilitati.

Asociatia Dog Assist este o organizatie neguvermanentala infiintata in anul 2013, fara scop lucrativ, cu personalitate juridica. Echipa Dog Assist este una multidisciplinara, formata din specialisti conductori canini si caini de terapie atestati si din psihologi clinicieni, ce tinteste spre imbunatatirea calitatii vietii umane prin intelegerea si utilizarea metodelor care au la baza interactiunea om-animal. Asociatia isi propune promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitati care sa contribuie la dezvoltarea din punct de vedere psiho-emotional, cognitiv, social, educational, cultural si ecologic a cat mai multor beneficiari prin interventii asistate de animale (terapie asistata de animale si activitati asistate de animale), servicii de formare in vederea atestarii de echipe de terapie om-caine, dar si demararea, participarea si diseminarea proiectelor de cercetare in domeniul terapiei asistate de animale.

In cadrul evenimentului, va invitam sa participati la o prezentare a asociatiei, dar si a domeniului terapiei asistate de animale. Vor fi de asemenea prezenti parteneri ai asociatiei, printre care amintim conf. univ. dr. Alina S. Rusu (Universitatea Babes- Bolyai, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, catedra de Psihopedagogie Speciala), conf. univ. dr. Adrian Rosan (Universitatea Babes- Bolyai, Director al Departamentului de Psihopedagogie Speciala), prof. univ. dr. Ioana Miclutia (Departamentul de Psihiatrie al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca), biolog drd. Vlad Vancia (director executiv al Zoo Parc Turda), Sef Lucrari dr. Ciprian Ober (Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj- Napoca), instructor de specialitate si lector in dresaj Jozsef Roman (Asociatia Dog for Life Satu Mare), ing. Willi Landt (presedinte chinotehnic Club Dresaj Canin Romania), dar si alti specialisti din domeniu.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la: Asociatia Dog Assist, contact@dogassist.ro, https://www.facebook.com/DogAssist .

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>