Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Doi foști studenți ai Facultății de Jurnalism din cadrul Universității ”Hyperion”, laureați ai concursului ”Reporter European” – ediția 2013

Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Claudiu Zamfir și Irina Bartolomeu, absolvenți ai Facultății de Jurnalism din cadrul Universității ”Hyperion” au fost desemnați câștigători ai celei mai recente ediții a programului ”Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
Concursul ”Reporter European” – ediția anului 2013 – s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele două teme: Anul european al cetățenilor și alegerile pentru Parlamentul European din 2014.
Participanții au avut posibilitatea să-și înscrie materialele într-una din cele trei secțiuni: presă video, presă audio și presă scrisă și online, în timp ce, la dispoziția bloggerilor a fost pusă o categorie specială, intitulată ”Blogger European”.
La categoria ”Presă scrisă și online”, premiul I a fost acordat lui Claudiu Zamfir de la Hotnews pentru materialul despre Anul european al cetățenilor, „Când tabloidele britanice anunță „pustiirea” României”.
Claudiu Zamfir, absolvent al Facultății de Jurnalism, promoția 2006, în prezent la Hotnews, și-a început activitatea încă din timpul facultății la ziarul ”Ultima oră” unde a fost angajat timp de 4 ani și apoi la Rompress.
La secțiunea ”Blogger European”, premiul II a fost acordat Irinei Bartolomeu pentru articolele: ”Dreptul la libera circulație și alte aspect”, Dreptul la ședere în țările UE și alte aspect”, ”Joburi în UE” și ”Informația înseamnă putere”.
Irina Bartolomeu a terminat Facultatea de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, promoția 2012 și este angajată a Televiziunii Române.
Între ceilalți câștigători, doar opt la număr, sunt și alte nume notabile, precum Alina Matiș (Gândul), Mihai Călin (Viața Medicală), Manuela Strinu (Digi 24), Liliana Nicolae (Radio România Actualități).
Juriul a fost alcătuit din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China-Birta, Carmen Praja, asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE) și Mădălina Mihalache, șef al Biroului de Informare a Parlamentului European în România.
Cei opt câștigători vor fi premiați în data de 12 decembrie, în cadrul unei recepții organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România.
De asemenea, câștigătorii premiului I urmează să efectueze un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru a lucra ca și corespondent de presă acreditat la instituțiile europene; câștigătorii premiului II vor efectua o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la institutiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale; câștigătorii premiului III vor fi premiați cu câte o tabletă iPad 4.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19469

Publicat de la data dec. 4 2013. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 13:18
 

N
Soare
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.921 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team