Ultima ora
Publicat: marți, 28 februarie 2017

Dosarul Revoluției: Urmărirea penală in rem pentru infracţiuni contra umanităţii a fost extinsă

Senatul a hotărât să trimită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie documentele privind Revoluţia din 1989, care au stat la baza Comisiei de anchetă.

Unele dintre ele sunt clasificate, iar procurorii urmează să se ocupe de declasificarea lor, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Vicepreședintele Senatului, domnul Niculae Bădălău a afirmat, după încheierea ședinței Biroului permanent că principalul punct pe ordinea de zi a fost legat de cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privitoare la documentele comisiei speciale parlamentare de anchetă a Revoluției din decembrie 1989, documente care au stat la baza elaborării raportului. Discuțiile din Biroul permanent, legate de respectiva solicitare, s-au referit la faptul că o parte dintre aceste materiale sunt clasificate, în timp ce altă parte, nu. Decizia luată astăzi, în urma analizării punctului de vedere elaborat de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, a fost ca respectivele documente să fie transmise Parchetului în forma în care se află, urmând ca persoanele abilitate să aibă acces la documentele clasificate și să purceadă la consultarea lor. (COMUNICAT DE PRESĂ – SENAT)

În dosarul Revoluţiei, Parchetul instanţei supreme a extins urmărirea penală in rem pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul Revoluţiei din 1989 este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din România.

Sursa: Știrile TVR

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>