Ultima ora
Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

Două noi victorii ale lui Băsescu în războiul cu ”prostănacii” – Andrei ALEXANDRU

Câte înfrângeri în fața lui Traian Băsescu sunteți dispuși să mai îndurați, stimați colegi din PSD, ca să înțelegeți că ”antrenorul” Ponta și echipa sa tehnică n-au ce căuta nici la conducerea partidului, nici la conducerea guvernului ? Ieri, cronica politică a înregistrat două noi înfrângeri umilitoare pentru PSD administrate de Traian Băsescu, unul dintre cei mai mari dușmani ai poporului român, omul care a făcut infinit mai multe rele României decât Ceaușescu.
Nu știu ce procente de incompetență și de prostie, și de trădare, și de rea-credință conțin deciziile politice luate în ultima vreme de echipa Ponta, dar cred că, luate împreună, ele fac 100%.
După ce Ponta a anunțat cu toată forța pe toate canalele deschiderea unui nou front de luptă cu corupția din familia prezidențială, afacerea ”Nana”, ieri, la subcomisia înființată la Senat, s-a consemnat o primă înfrângere clară a inițiatorului. Întreg eșafodajul de acuzații construit de ”creierele” politice ale PSD pe tema creditului acordat Ioanei Băsescu a căzut ca într-un joc de domino și au rămas în picioare doar două piese, care nici măcar nu fuseseră luate în considerare la înființarea comisiei: CEC nu și-a atins obiectivele de performanță economică asumate de actuala conducere, motiv pentru care Ghețea urmează să fie demis, și CEC a acordat un credit dubios primăriei din Cluj, unde PDL e ”jupân” prin marea personalitate a lui Boc. Dacă CEC dădea același credit la vreo primărie PSD, probabil, nimeni nu avea obiecții, era OK. Ca să se ajungă la aceste concluzii, nu era nevoie de o subcomisie a Senatului și nici de atâta tărăboi împotriva familiei Băsescu. Era suficient un control al Ministerului de Finanțe. Nu că aș fi avocatul diavolului, dar din concluziile de ieri ale subcomisiei s-a creat un efect de bumerang. Reiese că Băsescu e alb ca laptele, creditul e OK și biata familie a președintelui e persecutată de Ponta. Acuzațiile de corupție făcute de Ponta la adresa președintelui își pierd credibilitatea, devin propagandă ieftină și nesusținută de realitate. Un rezultat mai prost sau mai ”prostănac” nici că se putea. O să spună unii: ”Da, dar audierile nu s-au terminat. Ghețea mai vine o dată la subcomisie cu informații suplimentare.” Informații suplimentare echivalente, ca efect, cu apa sfințită, le răspund eu. Asta pentru că rezultatul anchetării creditului acordat Ioanei Băsescu s-a tranșat atunci când, înaintea oricărei anchete tehnice, inclusiv a BNR, purtătorul de cuvânt al lui Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, s-a antepronunțat în chestiune: ”S-au respectat toate regulile.”. O să mai spună alții: ”Artileria grea abia urmează: comisia specială de anchetă a Parlamentului condusă de unpr-istul Eugen Nicolicea”. Artilerie grea ? Niște soldăței de plumb, unii manipulați din umbră tot de Băsescu. A propos de Nicolicea. Nu cred că a uitat cineva cum erau etichetați de Ponta cei din UNPR, pentru că l-au ajutat pe Băsescu când avea mai multă nevoie: ”TRĂDĂTORI !!!” Dar, hai să presupunem, prin absurd sau de dragul dezbaterii, că Nicolicea și restul comisiei de anchetă sunt competenți, de bună credință, puși pe treabă și nu doar pe cât mai multe apariții în mass media. După certificatul de bună purtare semnat de Mugur Isărescu pe numele CEC și al Ioanei Băsescu, crede cineva că BNR se va suci în fața comisiei de anchetă a Parlamentului ? Crede cineva că Adrian Vasilescu, purtător de cuvânt al lui Mugur Isărescu, s-a antepronunțat fără acordul șefului său, când a făcut declarația de mai sus ?
Nu vreau să vă omor chiar toate speranțele. De aceea, vă asigur că numita comisie va găsi câțiva funcționari obscuri care, pentru un litru de țuică și un kil de caltaboși, au măsluit niscaiva acte de proprietate. Mare lucru ! Asta, la Romanica e ceva banal, natural. Din nou o să rezulte că Băsescu și cinstita sa familie sunt persecutați de regimul Ponta. Repet. Un rezultat mai prost sau mai ”prostănac” nici că se putea.

A doua înfrângere umilitoare administrată ieri de Băsescu lui Ponta și întreg PSD este legată de indecizia premierului pe tema măririi accizei la benzină și motorină. După ce a anunțat că România ”moare” dacă nu crește acciza la carburanți, după ce Băsescu i-a făcut niște calcule prin care i-a demonstrat că există și alte soluții, după ce s-a întâlnit cu Băsescu pentru negocieri fără să obțină vreun rezultat, ieri, Ponta ne-a mai servit o surpriză sau, dacă vreți, o nouă mostră a incompetenței sale, a indeciziei sale, a lipsei de responsabilitate în funcția pe care o ocupă nemeritat. ”Se poate și fără creșeterea accizei la motorină pe timp de trei luni”, chiar dacă, astfel, statul nu va mai încasa la buget circa 120 de milioane de euro. Nefiind de specialitate, nu știu să vă spun care e soluția optimă. Pot totuși să spun care e efectul, care e imaginea creată. Băsescu e un prim ministru mai bun ca Ponta, Băsescu e mai bun și mai tare ca întreg Parlamentul, acela care tocmai a votat cu o largă majoritate Legea Bugetului, cu mărirea accizei cu tot. Chiar dacă președintele României nu are atribuții executive și a încălcat Constituția, e bine că a făcut-o. A corectat astfel o decizie greșită a incompetentului premier și a echipei sale. Poate că Băsescu n-ar fi rău ca prim ministru în viitor. Cam asta e percepția publică în prezent.
Aseară, după aceste înfrângeri umilitoare, Ponta a șters-o englezește tocmai în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela. Se mai fotografiază lângă vreo celebritate mondială, mai dă vreo declarație la întoarcere despre ce mari realizări de politică externă are la activ, poate mai uită lumea de prostănăciile pe care le-a făcut.
Și uite, așa, încet, încet, ”cu Ponta în frunte, vom avea victorii multe”, ne vom trezi cu un Băsescu redivivus, învingător în cine știe ce viitoare competiție politică sau electorală. Am scris la începutul comentariului: nu știu câtă trădare și câtă incomptență ne-a adus în această situație. Știu însă că ea nu trebuie să mai continue. Treziți-vă, stimați colegi din PSD, până nu e prea târziu !!!

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>