Ultima ora
Publicat: joi, 13 februarie 2014

Dragnea: Ministerul Dezvoltării va avea o rată de absorbție a fondurilor europene de 100% la finalul lui 2015

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a promis joi că ministerul pe care îl conduce va avea la finalul anului 2015 o rată de absorbție a fondurilor europene de 100%.

„Suntem în situația în care ne putem pune la Ministerul Dezvoltării țintă de absorbție de 70% la finalul lui 2014. În mod realist, la finalul exercițiului financiar actual, 2015, deci n+2, să atingem 100%. Asta pentru că s-au simplificat procedurile. (…) La Ministerul Dezvoltării Regionale, la Programul Operațional Regional, din 2007 până în mai 2012 s-au absorbit efectiv 685 milioane euro, adică peste 100 milioane euro pe an. S-a reușit în 2013 la Programul Operațional Regional să ajungem la un grad de absorbție de la 17%, cât a fost preluat, la 47%, adică am absorbit peste 1,1 miliarde euro. Este un rezultat datorat unor măsuri simple luate de noi. Am și avut șansa ca în anii trecuți să ne confruntăm din cealaltă parte a baricadei cu toate procedurile greoaie și cu reaua credință din partea sistemului. Una dintre marile piedici cu care se confruntau toți beneficiarii o reprezenta sistemul de plăți”, a declarat Dragnea la Romanian Business Leaders Summit București.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>