Ultima ora
Publicat: marți, 24 octombrie 2017

Duelul Banatului din 16-imile Cupei României. Bogdan Andone, antrenor ASU Politehnica: ”Suntem cea mai iubită echipă din oraș!”

Cel mai interesant meci din 16-imile Cupei României se dispută la Timișoara, între două echipe ale orașului: ACS Poli, formația care tocmai ce a fost zdrobită de FCSB, 7-0, și ASU Politehnica, clubul înființat și finanțat de suporterii bănățeni, acum în liga secundă.

Rivalitatea locală este nemărginită, microbiștii fiind așteptați să umple stadionul ”Dan Păltinișanu”, miercuri, de la ora 18.00. Ca și cum ambițiile n-ar fi suficiente, antrenorul celor de la ASU a pus paie pe foc înainte de ”războiul violet din Banat”. Suntem cea mai iubită echipă din Timișoara” , a declarat Bogdan Andone, antrenor celor de la ASU Politehnica Timișoara

Tehnicianul de 42 de ani se laudă echipa sa are cei mai muli fani din oraș și spune că fără ajutorul galeriei, ASU, practic n-ar exista.
”Avem un parteneriat cu Politehnica, ei ne ajută cu tot ce avem nevoie, de la bază de antrenament, la orice altceva extrafotbalistic. Băieții din galerie au propria lor sursă de finanțare, nu vin bani de la Primărie sau de la Consiliul Județean, doar de la sponsori și de la cei care iubesc echipa. Ne dorim să facem rezultate bune, să mai aduce oameni lângă echipă”, mai spune tehnicianul divizionarei secunde.

Campion al României, cu Rapid, și al Ciprului, cu Apollon Limassol, Bogdan Andone speră ca strategia pe care o va folosi miercuri să-i ducă mai departe în Cupa României. Tehnicianul îl are ca model pe „Regele Gică Hagi” și vrea ca echipa sa să joace un fotbal spectaculos, să marcheze mult – așa cum o fac și spaniolii de la Barcelona: ” Mi-a plăcut tot timpul și l-am admirat pe Gică Hagi. Ceea ce a făcut pentru fotbalul românesc cu Viitorul este incredibil, de la sistem de joc, la filosofie. El folosește un sistem 4-3-3 adus de la Barcelona, acolo unde a și jucat. Asta încerc să implementez aici. Un stil de joc ofensiv și agresiv, băieții să aibă plăcerea de a juca și asta să se vadă pe tabelă”.

Stefan Gavan

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>