Ultima ora
Publicat: joi, 23 ianuarie 2014

După Stroe, potopul: Lista liberalilor ce sunt vizaţi pentru remaniere

Din cauza slabelor rezultate de la ministere, a problemelor de imagine sau pentru a li se permite să candideze la europarlamentare, o serie de minştri urmează a fi retraşi, potrivit unor surse liberale.

Potrivit unor surse liberale, citate de Gândul, liderii PNl vor să anunţe o surpriză la Delegaţia Permanentă programată la Sinaia pentru începutul lunii februarie, mai exact retragerea din guvern a vicepremierului Daniel Chiţoiu şi adăugarea în echipa guvernamentală a lui Klaus Iohannis.

În plus, conducerea PNL pregăteşte, pe lângă remaniarea lui Radu Stroe, şi a altor miniştri liberali, printre care şi Mariana Câmpeanu.

Şi în tabăra social-democraţilor se pregăteşte în aceste zile remanierea de primăvară, primii vizaţi fiind Dan Nica şi Rovana Plumb.

Un alt posibil remaniabil din tabăra PSD este ministrul Apărării, Mircea Duşa. Dacă acesta este înlocuit, postul urmează să-i revină vicepremierului Gabriel Oprea, menţionează unele surse PSD.

Până în acest moment, nu a existat o discuţie mai amplă în interiorul USL despre un schimb de ministere, dar acest lucru nu este exclus. Social-democraţii şi-au exprimat în mai multe rânduri interesul pentru Ministerul de Interne, dorind să preia şi acest portofoliu, extrem de important în anul electoral 2014.

Remanierea mai amplă a Guvernului USL ar reprezenta o premieră, din mai 2012, de la învestirea primului guvern Ponta şi până în prezent neexistând nicio astfel de decizie politică majoră.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>