Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Economie de 15 la sută la energie cu sistemele Bosch

Compania producătoare de hrană pentru animale Fixkraft Futtermittel GmbH, cu sediul în Donauhafen Enns, Austria, a trebuit să regândească sistemul de alimentare cu energie datorită creşterii capacităţii de producţie. Sistemul ales de compania austriacă a fost compus dintr-un cazan de abur Bosch cu module suplimentare, sistem ce a permis creşterea eficienţei energetice, fiind combinat cu o instalaţie de încălzire solară. Datorită noului sistem de alimentare cu energie, compania Fixkraft a redus nivelul emisiilor de CO2 cu circa 85 de tone pe an şi, spre deosebire de vechea instalaţie, poate reduce costurile pentru energie cu aproximativ 15 procente.

Cazanul de abur UNIVERSAL UL-S Bosch, cu o capacitate de 2.500 de kilograme de abur pe oră, asigură căldura necesară pentru producţia de furaje. Aburul saturat este ghidat direct spre produs, iar din acest motiv returul condensului este redus semnificativ. Pentru sprijinirea preîncălzirii apei de alimentare este folosită o instalaţie de încălzire solară cu o suprafaţă instalată de panouri solare de 320 de metri pătraţi. Prin folosirea energiei solare şi a echipamentelor de recuperare a energiei termice, Fixkraft beneficiază de o alimentare economică şi ecologică cu abur. Consumul de energie este redus şi nivelul de eficienţă este crescut.

Cum funcţionează noul sistem

Apa rece necesară este captată din puţul propriu, preparată şi transportată într-un rezervor cu o capacitate de 6.000 de litri. Panourile solare preiau energia solară şi o cedează apei din rezervor prin intermediul unui schimbător de căldură.

Modulul de tratare a apei WSM-V degazează apa de adaos. Aceasta este încălzită până la temperatura de 103 grade Celsius. Gazele conţinute sunt dizolvate şi sunt eliminate din instalaţia de degazare împreună cu o cantitate mică de abur, aşa-numitul abur rezidual. Răcitorul pentru aburul rezidual VC utilizează energia termică din aburul rezidual şi o transportă în modulul de preparare al apei. Astfel, se economiseşte aburul necesar pentru încălzirea apei, iar eficienţa energetică a instalaţiei creşte.

Apa de alimentare este încălzită în continuare în economizor şi temperatura gazelor arse din cazan este redusă. Pentru a permite utilizarea în continuare a gazelor arse condensate, economizorul este completat de un schimbător de căldură din oţel inoxidabil. Apa suplimentară, preîncălzită cu ajutorul energiei solare, preia căldura de condensare înainte de a fi ghidată prin schimbătorul de căldură şi dispozitivul de degazare către recipientul de apă de alimentare.

Cazanul este, de asemenea, dotat cu o instalaţie de ardere cu gaze naturale cu nivel redus de emisii şi funcţie de reglare a cantităţii de oxigen. Acesta măsoară continuu cantitatea de oxigen din gazele arse şi reglează în mod adecvat alimentarea cu aer. Comenzile moderne pe ecranul tactil şi conexiunea teleservice asigură o funcţionare optimă şi sigură a instalaţiei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19189

Publicat de la data Dec 2 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-03-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 martie, orele 15 - 20 Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 martie, orele 15 […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

24 martie 2018, 2:12
 

E
Noros
-2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: -1°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:12
Apus: 18:33
Prognoza 25 martie 2018
Zi
 

ENE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Cer noros
0°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 81.208 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team