Ultima ora
Publicat: marți, 24 septembrie 2013

Efectul scăderii TVA la pâine, analizat peste 6-9 luni

Efectul scăderii TVA la pâine va fi analizat de Guvern după 6-9 luni de la introducerea măsurii, la acest moment o evaluare a acestui efect fiind prematură, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

 „Tot e bine, tot e bine, dacă creştea (preţul-n.r.), ce ne făceam ? Mă criticaţi atunci pe mine că a crescut. O să vedem cât de mult a scăzut preţul, important e că este o scădere şi, evident, în discuţia pe care am avut-o şi cu cei de la FMI, o analiză serioasă se poate face după 6-9 luni. Într-o lună e un pic prematur să simţi efectele. Faptul că marii retaileri au aplicat scăderea, marii producători de asemenea, şi că există o scădere este un lucru bun. După 6-9 luni o să facem o analiză şi eu personal susţin că trebuie să fie un proiect de succes pe care putem să îl extindem şi la alte produse alimentare”, a spus Ponta.

Reducerea TVA la 9% pentru panificaţie a avut ca efect scăderea cu circa 6% a preţului de vânzare a pâinii la raft, jumătate din diferenţa de preţ rezultată la un TVA de 24%, astfel că încasările la producători şi în zona de retail au crescut, reiese din datele Consiliului Concurenţei.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>