Ultima ora
Publicat: luni, 02 septembrie 2013

Egipt: Morsi, judecat pentru instigare la crimă

Președintele egiptean Mohamed Morsi, înlăturat de la putere în urma unei lovituri de stat militare, va fi judecat pentru infracțiunea de instigare la crimă, a anunțat presa egipteană, fără să anunțe data începerii procesului.

Procurorul Hesham Barakat i-a pus sub acuzare pe Morsi și pe alți membri ai Frăției Musulmane, într-un tribunal din Cairo, pentru comiterea de acte de violență și incitare la crimă.

Acuzațiile se referă la fapte petrecute în apropierea palatului prezidențial în luna Decembrie, după ce Morsi stârnise mânia protestatarilor prin extinderea prerogativelor sale.

Șapte persoane și-au pierdut viața în violențele din Decembrie.

Morsi mai este anchetat și pentru evadarea sa din închisoare în timpul revoltei din 2011, împotriva fostului președinte Hosni Mubarak.

Morsi a fost răsturnat de la putere de armată pe data de 3 Iulie, după doar un an de la alegerea sa în funcția de președinte, în urma unor proteste în capitala egipteană.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>