Ultima ora
Publicat: joi, 30 martie 2017

ELCEN, în administrarea RADET

ELCEN va fi dată în administrare către RADET „prin contopire sau fuziune” iar în acest sens se așteaptă o hotărâre de guvern, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Noi nu facem altceva decât să punem în aplicare Programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună, ca echipă. (…) Este posibil, după avizele ministerelor implicate în această procedură, în special Ministerul de Justiție, să se ajungă la formula unei hotărâri de guvern prin care ELCEN să fie dată în administrare RADET-ului, deci Municipalității”, a susținut Firea după întâlnirea cu ministrul Energiei, Toma Petcu, pe problematica strategiei energetice a Capitalei.

Cât privește efortul financiar pe care ar trebui să-l facă Municipalitatea pentru refacerea CET-urilor, Firea a spus că în bugetul de anul acesta s-au luat în calcul elementele care sunt cuprinse în strategia municipală de energie termică, care este în dezbatere publică.

„Intenționăm ca în luna mai să o aducem (n.r. — strategia) în dezbaterea și aprobarea Consiliului General. Pentru prima perioadă a anului sunt prevăzute studiile de fezabilitate, urmând ca la prima rectificare bugetară să fie adăugate și toate celelalte sume necesare modernizării CET-urilor. Am discutat și acest aspect cu domnul ministru al Energiei, Toma Petcu, și de asemenea a fost extrem de deschis și interesat ca, în paralel cu discuția care se realizează pentru fuziunea RADET cu ELCEN, să avem o abordare tehnică la nivel de echipe mixte și în ceea ce privește preluarea CET-urilor”, a precizat edilul șef.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>