Ultima ora
Publicat: duminică, 23 februarie 2014

Electoratul USL nu mai există

US(D), noua șmecherie politică de pe scena cu iluzioniști și fachiri a României, vrea să-și tragă de partea sa electoratul USL. PNL, prins într-un vârtej autodevorator în care Crin Antonescu se calcă pe picioare cu Crin Antonescu, iar partidul încearcă să se apere de PSD dându-și singur pumni în cap, se bate și el până la urmă pentru o halcă sănătoasă din electoratul USL. Să râzi, îți vine, îmi vine cum râdea Băsescu între popi, poza aia indicându-l jumătate dus cu capul, iar cu ailaltă jumătate la fel. Să râzi chiaun, să râdem de râsul nostru, fiindcă până la urmă e un râs amar. Electoratul USL, domnilor, nu mai există. Nu de când se păruiesc Ponta și Antonescu, Antonescu și Ponta, spre deliciul celor cinci membri ai Mișcării Populare, la care se va adăuga Ilieșiu. Nu mai există, într-o proporție de 80 la sută, calculată atunci de niște sondaje care contabilizau înjurăturile de după pactul ăla nenorocit care l-a făcut pe Băsescu să fie ce-a fost și chiar mai mult decât atât. Din electoratul USL, în urma dușului rece al acelei insulte dizgrațioase petrecute la Cotroceni, a rămas o cincime, iar acum a dispărut cu totul. Sigur, fiecare partid își are electoratul lui, și ăla cam derutat azi, cam speriat, cam nesigur pe el. PSD, ca partidul cel mai mare, are electoratul lui. PNL are și el electoratul lui liberal, mai puțin numeros probabil. PC, UNPR își au și ei votanții lor, câți or fi. Dar ELECTORAT USL nu mai există! S-a volatilizat. PSD, care are în el niște hrebenciuci neîntrecuți în combinații politice ar trebui să arunce mai iute decât le-o cere PNL, numele ăsta combinat și care din generos a devenit păgubos. Să-și zică Alianța PSD, Alianța Fercirii Naționale, dar nu alianța lui pește prăjit, USD alimentează o rană, o speranță schingiuită și accelerează enervări. Vă amintiți cum fugeau la alegeri pedeliștii lui Băsescu de Portocaliu și cum se îmbrăca ăla mic de-a cumpărat moșia Nana, Adrian Rădulescu, în verde și cum umbla ca o mireasă albă Udrea?

Dacă PSD și PNL se bat azi pentru electoratul USL, dacă asta e miza, cu riscul de a-i enerva pe toți, considerându-se din nou înjurați, le spun că se bat ca proștii pe ceva care nu mai e. Din păcate, USL a devit nume de scandal și butonul care declanșează în sufletul multor oameni amărăciune și mai ales enervare.

Lucian AVRAMESCU

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>