Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Escrocherii referitoare la companii mici

Publicat: vineri, 29 decembrie 2017

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri – de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte suspecte pentru consumabile.

La ce să fim atenţi!

Operatorii companiilor mici şi indivizii ce deţin un site propriu continuă să fie surprinşi de scrisori nesolicitate, prin care sunt avertizaţi că domeniul acestora de internet este pe cale de a expira şi trebuie reînnoit, sau le este oferit un nou domeniu similar cu cel actual. Dacă aveţi înregistrată denumirea unui domeniu verificaţi cu atenţie orice notificare de reînnoire a domeniului sau facturi pe care le primiţi. Cu toate că notificarea poate fi autentică, în acelaşi timp este posibil ca aceasta să fie trimisă din partea unei companii care încearcă să vă convingă să vă înscrieţi, sau este posibil să fie din partea unui escroc.

 • Verificaţi dacă notificarea de reînnoire corespunde exact cu denumirea domeniului dumneavoastră actual. Verificaţi micile diferenţe.
 • Verificaţi dacă notificarea de reînnoire este trimisă de către compania cu care v-aţi înregistrat iniţial denumirea domeniului.
 • Verificaţi înregistrările dumneavoastră pentru a afla data actuală de expirare a denumirii existente a domeniului.

Escrocheriile ce implică înregistrarea într-un catalog sau publicitatea neautorizată implică încercarea de taxare a unei companii pentru o înscriere sau reclamă într-o revistă, ziar sau catalog/ghid de companii.

Escrocheria poate apărea sub forma unei propuneri pentru un abonament deghizată într-o factură pentru o înregistrare într-un catalog internaţional comercial, fals.

De asemenea, puteţi fi convinşi să credeţi că răspundeţi unei oferte de înregistrare gratuită, pe când, în realitate oferta este pentru înregistrări pentru care ulterior vi se va solicita plata.

O altă abordare comună utilizată de către escroci este de a suna o firmă solicitând confirmarea datelor cu privire la o reclamă, pe care aceştia pretind că a fost comandată. Este posibil ca escrocul să citeze o intrare autentică sau o reclamă pe care compania dumneavoastră a publicat-o într-o altă publicaţie sau catalog pentru a vă convinge că aţi utilizat într-adevăr serviciul escrocului.

Printr-o escrocherie ce implică returul unui fax vi se poate oferi orice de la diete uimitoare la afaceri fantastice, înregistrări în catalogul de companii şi înscrieri în concursuri – tot ce trebuie să faceţi este să trimiteţi un fax la un număr cu tarif special. Tarifele pentru acest tip de faxuri pot să ajungă până la $6.00 per minut. Escrocii se vor asigura că expedierea faxului dumneavoastră durează câteva minute, acest lucru ducând la ridicarea costului facturii telefonice.

Escrocheriile cu consumabile implică primirea şi taxarea pentru bunuri, pe care nu le-aţi comandat. Adesea aceste escrocherii implică bunuri şi servicii pe care le comandaţi în mod regulat – de exemplu, hârtie, cartuşe pentru imprimantă, bunuri pentru întreţinere sau publicitate.

Este posibil să primiţi un apel telefonic de la cineva care pretinde a fi „furnizorul dumneavoastră obişnuit”, comunicându-vă că oferta acestuia este „specială” sau „limitată pentru o perioadă de timp”. Dacă conveniţi achiziţionarea bunurilor ce vă sunt oferite, riscaţi să achitaţi la suprapreţ şi să primiţi produse de calitate proastă.

Reţineţi 
Asiguraţi-vă că personalul responsabil cu procesarea facturilor şi răspunderea la telefon este informat cu privire la aceste escrocherii. Cel mai adesea, aceştia vor fi punctul de contact pentru escroci. Verificaţi întotdeauna faptul că bunurile şi serviciile au fost atât comandate cât şi livrate înainte de a achita o factură.

Atenţie 
Nu oferiţi niciodată şi nu clarificaţi nicio informaţie cu privire la compania dumneavoastră afară de cazul în care cunoaşteţi scopul pentru care vor fi utilizate aceste informaţii.

Gândiţi-vă 
Nu acceptaţi o propunere de afaceri la telefon – solicitaţi întotdeauna o ofertă în scris. În cadrul companiei dumneavoastră limitaţi numărul de persoane cu acces la fonduri sau care sunt autorizate să aprobe achiziţii.

Cercetaţi 
Prin procedee de management eficient producerea acestor escrocherii poate fi împiedicată. Existenţa unor proceduri clar definite pentru verificarea, plata şi gestionarea conturilor şi a facturilor reprezintă un mijloc de apărare eficient împotriva acestor tipuri de escrocherii.

Întrebaţi-vă
Dacă la telefon vi se spune că aţi comandat sau autorizat un anumit lucru, şi nu vi se pare că este adevărat, nu este normal să cereţi o dovadă?

Sursa: InfoCons

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=89048

Publicat de la data dec. 29 2017. Categorii INFOCONS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 noiembrie 2018, 19:49
 

ENE
Noros
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:12
Apus: 16:48
Prognoza 16 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Precipitaţii
5°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
-1°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:50 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Dârvari;Județul Olt: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Vădăstrița, Dăneasa, Corbu, Dobrosloveni, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 07:50 si 10:00 In zona : Județul Timiş: Lugoj, Coșteiu, Racovița, Gavojdia, Topolovățu Mare, Belinț, Darova, Victor Vlad Delamarina, Boldur, Criciova, Bârna, Ghizela; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 07:20 si 10:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Bozovici, Pojejena, Sichevița, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș, Ciuchici; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 07:00 si 09:00 In zona : Județul Argeş: Pitești, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Băiculești, Leordeni, Coșești, Bogați, Stâlpeni, Slobozia, Vedea, Bradu, Bălilești, Ungheni, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Stolnici, Merișani, Moșoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 06:50 si 09:00 In zona : Județul Mureş: Târgu Mureș, Sighișoara, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Miercurea Nirajului, Cristești, Fântânele, Bălăușeri, Acățari, Crăciunești, Sânpaul, Sântana de Mureș, Gălești, Chețani, Gheorghe Doja, Ogra, Nadeș, Cuci, […]

Loto

Horoscop

 • 149.568 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team