Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Eugen Nicolăescu, la Reuniunea informală a miniştrilor sănătăţii din UE

Publicat: miercuri, 06 martie 2013

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană au participat la dezbaterea privind impactul obezităţii la copii precum şi la cei cu nevoi de dezvoltare complexe, în prima zi a Reuniunii informale a miniştrilor sănătăţii din UE, care are loc la Dublin.

În cadrul întâlnirii, miniştrii sănătăţii au împărtăşit experienţele din fiecare stat membru şi au identificat orientări de dezvoltare a politicilor publice în domeniu. S-au remarcat principii care au în vedere medicina bazată pe dovezi, politicile esenţiale de prevenţie şi abordările multisectoriale, atât la nivel instituţional cât şi parteneriatele cu societatea civilă.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a participat la un dejun de lucru împreună cu ceilalţi şefi de delegaţii a cărui temă a  fost impactul crizei financiare asupra sistemelor de sănătate. În urma discuţiilor, s-au evidenţiat aspecte importante în politicile de sănătate publică precum necesitatea depăşirii crizei economice şi finanţarea corespunzătoare a sistemelor de sănătate, eficientizarea componentelor sistemului cu accent pe reducerea costurilor ingrijirilor spitalicesti şi implicarea mai activa şi sustinută a comunităţilor locale în politica de sănătate la nivel local.

Şefii delegaţiilor au discutat despre măsurile care pot îmbunătăţi finanţarea sectorului, dar şi despre dezvoltarea cu prioritate a prevenţiei pe termen lung ca un mecanism eficient de ameliorare şi îmbunătăţire a stării de sănătate, dar şi de reducere a costurilor asociate îmbolnăvirilor.

Ministrul sănătăţii a mai avut o întalnire bilaterală cu omologul său din Ungaria, împreună cu care a discutat stadiile de implementare a măsurilor de reformă în sănătate. De asemenea, miniştrii din cele două ţări au identificat domenii comune de expertiză şi colaborare pentru un schimb de bune practici între cele două ţări.

Eugen Nicolăescu, a avut  o întâlnire cu directorul regional al OMS Europa  Dr. Zsuzsanna Jakab.

Principalele teme de discuţie s-au axat în jurul implementării strategiei de luptă impotriva TBC multirezistent si a deschiderii unui număr de posibile resurse tehnice pe care biroul regional OMS le poate pune la dispoziţia autorităţilor române în vederea creşterii calităţii politicilor de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a asigurat-o pe director Zsuzsanna Jakab de toată deschiderea şi i-a transmis acesteia că îşi doreşte o reformă profundă în domeniul sanitar, astfel încât România să atingă obiectivul de a avea un sistem de sănătate care să sprijine şi să ofere posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare cât mai bună de sănătate.

Ministrul Eugen Nicolăescu a subliniat importanţa redobândirii încrederii cetăţenilor în sistemul de sănătate, prin accesul civilizat la serviciile medicale de care au nevoie, precum şi redarea demnităţii personalului medical.

Directorul Regional al OMS Europa  dr. Zsuzsanna Jakab l-a invitat pe ministrul Eugen Nicolăescu la o vizită de lucru la sediul OMS Europa din Copenhaga în cursul lunii iunie 2013, invitaţie care va fi onorată.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=867

Publicat de la data mart. 6 2013. Categorii SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 11:27
 

NE
Soare
26°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
18°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.901 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team