Ultima ora
Publicat: vineri, 14 aprilie 2017

EUROVISION 2017: Rusia, EXCLUSĂ din competiție. Kremlinul ”regretă”

Uniunea europeană a radioteleviziunii (UER) care organizează competiția a anunțat joi seară că Rusia „nu va fi în măsură să participe la ediția de anul acesta” în urma deciziei televiziunii publice ruse de a nu transmite concursul Eurovision, relatează AFP.

Kievul care organizează în mai ediția Eurovision 2017 a interzis timp de trei ani reprezentantei ruse, cântăreața Iulia Samoilova, să intre în Ucraina în urma unui concert pe care artista l-a susținut în iunie 2015 în Crimeea, după anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia.

UER a propus inițial Rusiei ca Samoilova, o tânără cântăreață țintuită într-un scaun cu rotile, să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, sau să aleagă un alt reprezentant, însă ambele soluții au fost considerate inacceptabile de televiziunea rusă (Pervîi Kanal).

Propunerea Eurovision este fără precedent și i-ar fi permis cântăreței să participe la a doua semifinală prin satelit. „Este ceva care nu s-a mai făcut niciodată în timpul celor 60 de ani de istorie ai UER”, notase organizația.

Prin urmare, a precizat televiziunea rusă, „ținând cont de această situație complicată, Pervîi Kanal nu consideră posibilă transmiterea concursului Eurovision 2017”.

Însă difuzarea de un post național a concursului de cântec este o precondiție pentru participarea oricărei țări”, a reamintit UER joi. „Din păcate acest lucru înseamnă că Rusia nu mai poate participa la competiția de anul acesta”, au conchis organizatorii Eurovision.

Kremlinul „a regretat” vineri excluderea Rusiei din concursul Eurovision de anul acesta anunțat în ajun de organizatori ca urmare a diferendului dintre Moscova și Kiev cu privire la reprezentanta rusă.

„Regretăm că organizatorii Eurovision au fost incapabili să-și respecte propriile reguli și să oblige o țară (Ucraina) să respecte la rândul său aceste reguli”, a declarat ziariștilor, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>