Ultima ora
Publicat: luni, 27 martie 2017

Evaluarea calității în universități, pe mâna unor persoane cu grave probleme de integritate!

Trei dintre cei 11 candidați pentru posturile scoase la concurs ale Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), sunt persoane asupra cărora există suspiciuni de încălcare a normelor de etică profesională, ceea ce contrazice un criteriu esenţial al statutului pentru care candidează, se arată într-un articol apărut pe platforma Presssone.

Este vorba despre Ioan Lascăr,  profesor universitar şi membru al Senatului la UMF “Carol Davila”, cercetat penal pentru abuz în serviciu, Luca Iamandi, fost rector al Academiei de Poliție, implicat în scandalul plagiatelor, fost membru în toate comisiile de susținere a celor nouă teze de doctorat coordonate de Gabriel Oprea și Doina Frunzăverde, fost rector al Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, universitate retrogradată de ARACIS la calificativul “grad de încredere limitat” după ce mai mulți profesori ai instituției au ajuns în instanță sub învinuirea de luare de mită și trafic de influență.

Articolul publicat de Pressone face referire și la una dintre principalele recomandări ale Raportului Integrității Universitare din România, realizat de Coaliția pentru Universități Curate în noiembrie 2016, desființarea ARACIS și înlocuirea cu o agenție de evaluare externă, angajată pe bază de contract, deoarece instituția nu a fost capabilă să controleze degradarea standardelor de calitate și nu a sancționat în mod serios nici o universitate publică cu probleme.

Detalii pe romaniacurata.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>