Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Evaluarea calității în universități, pe mâna unor persoane cu grave probleme de integritate!

Trei dintre cei 11 candidați pentru posturile scoase la concurs ale Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), sunt persoane asupra cărora există suspiciuni de încălcare a normelor de etică profesională, ceea ce contrazice un criteriu esenţial al statutului pentru care candidează, se arată într-un articol apărut pe platforma Presssone.

Este vorba despre Ioan Lascăr,  profesor universitar şi membru al Senatului la UMF “Carol Davila”, cercetat penal pentru abuz în serviciu, Luca Iamandi, fost rector al Academiei de Poliție, implicat în scandalul plagiatelor, fost membru în toate comisiile de susținere a celor nouă teze de doctorat coordonate de Gabriel Oprea și Doina Frunzăverde, fost rector al Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, universitate retrogradată de ARACIS la calificativul “grad de încredere limitat” după ce mai mulți profesori ai instituției au ajuns în instanță sub învinuirea de luare de mită și trafic de influență.

Articolul publicat de Pressone face referire și la una dintre principalele recomandări ale Raportului Integrității Universitare din România, realizat de Coaliția pentru Universități Curate în noiembrie 2016, desființarea ARACIS și înlocuirea cu o agenție de evaluare externă, angajată pe bază de contract, deoarece instituția nu a fost capabilă să controleze degradarea standardelor de calitate și nu a sancționat în mod serios nici o universitate publică cu probleme.

Detalii pe romaniacurata.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77477

Publicat de la data Mar 27 2017. Categorii EDUCATIE, EDUCAȚIE&ȘTIINȚĂ, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 15:48
 

V
Noros
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
0°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.359 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team