Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Evenimente dedicate relaţiilor economice franco-române

Publicat: duminică, 09 februarie 2014

Ambasada Franței în România, prin intermediul Serviciului Economic și al Misiunii Economice Ubifrance România, organizează, în perioada 10-12 februarie, două evenimente de anvergură dedicate mediului de afaceri și colaborărilor la nivel economic.

Primul eveniment este Seminarul franco-român asupra parteneriatelor public-private în infrastructura de transport, care va avea loc pe 10 februarie, la Hotel Novotel din Capitală.

În cadrul parteneriatului strategic bilateral, Franța și România au ales să relanseze cooperarea lor în sectorul infrastructurii prin organizarea unui Seminar asupra parteneriatelor public-private (PPP).

Seminarul franco-român asupra parteneriatelor public-private în infrastructura de transport intervine chiar în momentul în care un nou proiect de lege, care reformează cadrul juridic al parteneriatelor public-private este în curs de aprobare, dezbaterea planând în prezent asupra normelor de aplicare a legii.

Acest seminar, organizat alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și cu Departamentul Marilor proiecte de infrastructură și investiții străine, este plasat sub înaltul patronaj al Prim – ministrului României, domnul Victor Ponta.

Seminarul va aduna experți francezi, români și internaționali pentru o discuție asupra mizelor juridice, economice și financiare ale PPP-ului ca instrument inovant pentru realizarea proiectelor de infrastructura. Obiectivul este de a împărtăși experiențele și bunele practici, asupra modului de a concepe, de a conduce și de a gestiona proiecte complexe pe termen lung și de a construi o relație echilibrată, profitabilă și de durată între autoritățile publice, naționale și locale și sectorul privat. Seminarul privilegiază, în consecință, o dublă abordare între expertiza publică și savoir-faire-ul sectorului privat, permițând să fie confruntate tentativele autorităților cu experiență și cazuri concrete.

Al doilea eveniment este Forumul de afaceri regional „Franța – Europa de Sud-Est”, care va avea loc în perioada 11- 12 februarie, la hotelul Marriott, din Capitală.

Agentia pentru dezvoltare a Intreprinderilor cu sprijinul biroului sau regional, organizeaza în perioada 11- 12 februarie 2014, la Bucureşti, forumul de afaceri regional „Franta- Europa de Sud-Est”.

Peste 100 de companii franceze si 300 de companii din Romania si Europa de Sud-Est sunt asteptate sa participe la acest forum care isi propune sa faciliteze dialogul direct dintre companiile locale si straine, pentru identificarea cailor de cooperare economica, si sa le ofere participantilor informatiile necesare despre mediul de afaceri, situatia economica, cadrul legislativ si oportunitatile de a investi in aceasta regiune.

Forumul de afaceri pentru Europa de Sud-Est organizat în februarie 2014 se adresează companiilor care activează în următoarele domenii: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23453

Publicat de la data feb. 9 2014. Categorii Economic, FINANTE - BANCI.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

17 decembrie 2018, 6:06
 

NE
Precipitaţii
1°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 18 decembrie 2018
Zi
 

ENE
Zăpadă
1°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

ENE
Noros
-3°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:30 si 20:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Bacău: Bacău, Onești, Moinești, Buhuși, Sascut, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Cleja, Mănăstirea Cașin, Berești-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Luizi-Călugăra, Berzunți, Căiuți, Livezi, Târgu Trotuș, Corbasca, Bârsănești, Pârgărești, Nicolae […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 20:00 In zona : Județul Buzău: zona de munte;Județul Buzău: Mânzălești, Bisoca; Se vor semnala : precipitații mixte care local depun polei
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:00 si 20:00 In zona : Județul Vaslui;Județul Bacău: Podu Turcului, Răchitoasa, Stănișești, Filipești, Glăvănești, Motoșeni, Parincea, Ungureni, Plopana, Dealu Morii, Găiceana, Negri, Traian, Lipova, Filipeni, Vultureni, Odobești, Colonești, Dămienești, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului;Județul Botoşani;Județul Neamţ: Roman, Săbăoani, […]

Loto

Horoscop

 • 161.452 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team