Ultima ora
Publicat: duminică, 26 martie 2017

Evocare Ion Nicodim – VEZI VIDEO!

La zece ani de la disparitia lui Ion Nicodim (1932-2007), familia artistului impreuna cu galeria Romana au organizat o expozitie care doreste sa omagieze pe artistul si omul Ion Nicodim. Este o expozitie sintetica in care sunt prezentate tablouri semnificative din ciclurile importante ale artistului: Lacuri linistite, Ferestre orientale, Inimi… și doua totemuri sau « stele », reprezentative ale ultimilor decenii de creatie.
Expozitia poate fi vizitata la galeria Romana in perioada 16 martie – 4 aprilie 2017.

Am putut face ce vreau, tot ce-am vrut, sau aproape tot, de cand eram copil si pana azi ! Nici o interdictie. De a fost sau a vrut sa mi-o impuna cineva, nu am tinut cont de ea, m-am facut, sau poate nici n-am auzit-o si am trecut de ea. Purtat doar de intuitie sau de instinct ! Cred ca in fond nimeni nu mi-a interzis nimic, sau nu ar fi putut sa-mi interzica nimic marturiseste artistul Ion Nicodim.
In timpul intregii sale cariere, Nicodim n-ar fi realizat nici tablouri, nici sculpturi, ci stari de spirit.

Despre cariera artistului Ion Nicodim

S-a nascut in 1932 la Constanta si a decedat in 2007 la Paris. A absolvit Institutul de Arte plastice Nicolae Grigorescu in 1956. A obtinut bursa Academiei Romane si intre anii 1965-1968 a fost gazduit de Academia Romana de la Roma. In 1976 a fost numit Planetary Citizen de catre Organizatia Natiunilor Unite de la New York, iar in anul 1977 a fost invitat pentru un sejur mai lung la Cite Internationale des Arts din Paris. In 1982 a fost invitat sa participe cu lucrari la Bienala de Arta de la Venezia in selectia internationala.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>