Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Evoluția dosarului MCV, printre temele discutate de Tudorel Toader cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, context în care au discutat, printre altele, despre evoluția dosarul MCV, anunță MJ printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte relevante pentru evoluția dosarului MCV, ministrul român realizând o expunere a priorităților mandatului, în vederea aducerii la îndeplinire a agendei tehnice monitorizate în cadrul mecanismului.

„Ministerul Justiției va pregăti misiunile de evaluare pe care Comisia Europeană le va derula în România în cursul anului 2017, având ca prioritate asigurarea cooperării între instituții și realizarea obiectivelor și recomandărilor tehnice, astfel încât raportul ce va fi publicat la finalul anului 2017 să fie unul pozitiv”, se precizează în comunicat.

În cadrul aceleași întâlniri, ministrul Justiției a reafirmat angajamentul ferm al guvernului român de a continua progresele deja înregistrare în domeniul sistemului judiciar și al activității de prevenire și combatere a corupției, care să atragă după sine finalizarea monitorizării.

„Prim Vice-președintele Frans Timmermans a apreciat progresele majore realizate de România în domeniile reformei justiției și combaterii corupției, așteptările fiind ca aceste progrese să fie continuate. Comisia Europeană susține eforturile României, în calitate de partener”, se menționează în comunicatul Ministerului Justiției (MJ).

De altfel, arată MJ, cei doi demnitari au agreat continuarea bunei cooperării dintre Comisia Europeană și România în vederea atingerii obiectivelor de îndeplinire a recomandărilor și, ulterior, de finalizare cu succes a Mecanismului.

„Un alt aspect abordat a fost cel referitor la îmbunătățirea condițiilor din penitenciarele românești, ministrul justiției subliniind necesitatea unor soluții complementare, aplicate în proporția adecvată, atât pe palierul legislativ, cât și pe cel al infrastructuri”, mai arată MJ.

Totodată, sursa citată susține că prim vice-președintele Frans Timmermans a reiterat disponibilitatea Comisiei Europene de a oferi sprijin financiar pentru reabilitarea spațiilor de detenție.

Continuarea dialogului dintre cei doi demnitari se va concretiza în cadrul vizitei pe care Frans Timmermans o va efectua în Romania în 20 aprilie 2017.

Conform MJ, la întâlnire a participat și secretarul general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), Paraskevi Michou.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77573

Publicat de la data mart. 28 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2018, 0:59
 

NNE
Senin
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 46%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
31°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
19°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:00 si 21:00 In zona : Județul Hunedoara: Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Bunila;Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Caraş-Severin: : […]

Loto

Horoscop

  • 106.899 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team