Published On: joi, Feb 21st, 2013

Execuţie politică: cazul Conţac Constantin şi Liviu – Florentin SCALEŢCHI

Share This
Tags

Personal am fost şocat de modul în care poate fi executat un om şi aş zice o familie, care deşi vine cu argumente zdrobitoare de nevinovăţie, în faţa organelor de urmărire şi cercetare penală, dar şi în faţa instanţelor de fond, apel şi recurs, totuşi pentru faptul că se află în contradicţie de termeni cu omul providenţial şi influent al Judeţului, mai precis Prefectul Cristian Roman – PDL, dispus la orice matrapazlâc, şi gata oricând de un abuz instituţional, în urma căruia adevărul devine minciună, şi  astfel s-a ajuns la situaţia prin care, nişte domni respectabili până mai ieri au fost aruncaţi după gratii şi supuşi umilinţei şi degradării morale.

O societate care în mod voit îşi sacrifică cetăţenii oneşti, muncitori şi chiar cinstiţi, cu o uşurinţă greu de înţeles, şi-a pierdut cu certitudine busola, e într-o stare de degradare fără seamă.
Ce poţi să crezi ca om când vezi şi ştii că ai acţionat în spiritul legii, când soliciţi răspunsuri de la oficialităţi ale statului, care să-ţi dea confortul de a acţiona legal, le primeşti şi apoi brusc documentele doveditoare dispar şi eşti acuzat de lucruri pe care nu le-ai făcut.

Concret, interlocutorul meu, în persoana fostului Vicepreşedinte, Preşedinte şi din nou Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani într-o perioadă de 9 ani, mi-a prezentat drama vieţii lui şi a propriului fiu – un grav abuz al Justiţiei, considerând că a fost condamnat pe nedrept la 3 ani închisoare în dosarul nr. 2824/40/2007, eroarea gravă de fapt, în cazul de faţă nu se identifică doar cu o greşită apreciere dată faptelor de către instanţă, ci provine din denaturarea probelor administrate de martori mincinoşi, ceea ce a dus fie la reţinerea unor împrejurări esenţiale, fără ca acele mărturii să fie susţinute, fie la nereţinerea unor împrejurări esenţiale, deşi probele administrate le confirmau.

Mai concret, în timp ce domnul Conţac Constantin se afla în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, este acuzat de incompatibilitate cu funcţia de administrator în cazul societăţii private S.C Transporturi Auto S.A Botoşani.

În acelaş timp, deşi nu îi intra în atribuţiuni directe, subordonare Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, din funcţia de Vicepreşedinte şi Preşedinte al Consiliului Judeţean pe care o conducea chiar fiul dânsului, în persoana domnului Conţac Liviu, totuşi acelaş Prefect face intervenţii şi presiuni, chiar face pierdute documente doveditoare a lipsei de incompatibilitaţi elaborate de MAI, de care în final vor fi învinovaţi şi condamnaţi pe nedrept şi inadmisibil la 3 ani cu executare de către I.C.C.J, în timp ce Tribunalul Bistriţa şi Curtea de Apel Braşov îl achită.

Unde să-ţi mai capeţi dreptatea în ţara asta, atâta timp cât chiar ICCJ ia o decizie bulversantă şi distrugătoare pentru familia Conţac. Ne mai întrebăm de ce, de atâtea şi atâtea ori românii îşi caută dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. (În numărul următor vă vom prezenta şi cazul la fel de tragic al dlui. Morhan Dumitru)

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version