Ultima ora
Publicat: joi, 13 februarie 2014

Expozitia “Descendenta speciei umane”, in premiera la Cluj-Napoca

ASUR si Muzeul Zoologic al Universitatii Babes-Bolyai va invita sa descoperiti aspecte fascinante ale evolutiei, vizitand expozitia itinerara intitulata “Descendenta speciei umane”. Expozitia realizata de catre artistul plastic si paleoantropolog amator Eduard Constantin Olaru va putea fi vizitata in perioada 12 februarie – 5 martie in cadrul Muzeului Zoologic. Expozitia “Descendenta speciei umane” abordeaza o tematica unica in Romania, evolutia speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate intr-o maniera ştiintifica, avand la baza tehnicile utilizate de catre criminalistica in reconstructia chipului. Exponatele ofera vizitatorului atat o experienta educationala, prin Intermediul acuratetei stiintifice cu care au fost create, cat si o experienta emotionala, datorata reprezentarii artistice realizata cu maiestrie. ”In Romania, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evolutiei in general şi a omului in special, prin urmare consider ca o astfel de expozitie este cu adevarat necesara. Am incercat sa realizez exponatele intr-o maniera cat mai atractiva, pentru a putea reda informatiile stiintifice pe intelesul publicului larg, fie ca vorbim de copii sau adulti.” a declarat Eduard Olaru. Expozitia a fost adusa la Cluj-Napoca prin intermediul ASUR – Asociatia Secular-Umanista din Romania, care a dorit sa marcheze in acest fel 205 ani de la nasterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evolutiei. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 12 februarie – 5 martie. Programul de vizitare: marti – vineri: 10-16, sambata – duminica: 10-14. Pretul unui bilet este de 5 lei pentru adulti si 2.5 lei pentru copii, elevi si studenti. Pentru detalii suplimentare, va invitam sa accesati www.darwinday.ro.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>