Ultima ora
Publicat: joi, 13 aprilie 2017

Facebook anunță controale de identitate: Oamenii trebuie să fie ceea ce pretind a fi

Rețeaua de socializare Facebook anunță măsuri de alertă în urma înmulțirii informațiilor false și a utilizării rețelei sale de indivizi cu altă identitate, cei care sunt, în principal, producătorii informațiilor false („fake news”). Comunicatul Facebook, conform AFP, face trimitere la monitorizarea comportamentelor online suspecte, cum ar fi postarea de mesaje numeroase sau repetitive sau închiderea contului. Obiectivul Facebook este cel de a garanta că oamenii sunt ceea ce pretind a fi pe rețeaua de socializare. „Am constatat că, atunci când oamenii se prezintă pe Facebook așa cum sunt în viața reală, ei acționează în mod responsabil”, a susținut Shabnam Shaik, membră a echipei de protecție și sprijin din cadrul Facebook, conform Agerpres.
„Conturile false nu aplică acest model și sunt strâns legate de crearea și distribuirea de spam-uri”, a adăugat ea. Orice cont suspect este suspendat, iar cel care îl deține este supus unor controale de identitate. Operațiunea se petrece deja în mai multe țări europene. Dacă unii oameni își utilizează un pseudonim nu din motive inamuavile, ci pentru a nu se expune unui disconfort inutil, alții își fac o profesie din a ponegri și dezinforma sub o falsă identitate.

Sursa: AM PRESS

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>