Ultima ora
Publicat: marți, 31 decembrie 2013

Fără bătăi la Ruginoasa

Tradiţionala bătaie cu bâtele între cetele de mascaţi din localitatea ieşeană Ruginoasa din ultima zi a anului nu a mai avut loc, deoarece jandarmii i-au împiedicat pe membrii celor două tabere să se lovească reciproc, potrivit realitatea.net. Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, Marius Ţăranu, a declarat, marţi, pentru corespondentul Mediafax că tinerii din Ruginoasa au început să se adune încă de la ora 5.30 în trei locaţii din comună, după care au pornit spre centrul localităţii, cu intenţia de a se bate cu bâtele. O parte dintre participanţi purtau costume specifice şi măşti speciale şi aveau bâte în mâini.”Oamenii s-au adunat în trei locaţii, Rediu, Dumbrăviţa şi Bugioaia, după care au plecat spre locul de întâlnire. La ora 7.00 erau aproximativ 300 de civili şi 30 de mascaţi. Jandarmii au discutat în permanenţă cu ei, nu s-au înregistrat acte de violenţă. Nu am fost nevoiţi să acordăm sancţiuni, oamenii au înţeles să nu se manifeste violent”, a declarat maiorul Marius Ţăranu. Potrivit acestuia, în jurul orei 9.00, membrii celor două grupări – Văleni şi Deleni – şi-au dat jos măştile, pornind apoi către primărie, pentru a-l ura pe primarul comunei Ruginoasa. ”În toată această acţiune am fost sprijiniţi de consilierii locali şi de primarul din Ruginoasa, care au stat în permanenţă în stradă şi au descurajat violenţa”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, maiorul Marius Ţăranu. O parte dintre sătenii din Rugnoasa s-au arătat nemulţumiţi că autorităţile au interzis tradiţionala bătaie între mascaţi din ultima zi a anului, fiind al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru. Nici anul trecut, tradiţionala bătaie cu bâtele între cetele de mascaţi de la Ruginoasa, judeţul Iaşi, n-a mai avut loc, jandarmii împiedicând membrii celor două tabere să ajungă faţă în faţă şi să se lovească reciproc. Cu doi ani în urmă, pe 31 decembrie, patru persoane au fost rănite, în urma confruntării cetelor rivale de mascaţi din comuna ieşeană Ruginoasa.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>