Ultima ora
Publicat: marți, 08 august 2017

Fenomenele meteo extreme, o stare de normalitate în viitor

România va fi în continuare greu încercată de condiţiile meteo extreme – caniculă şi vijelii, avertizează meteorologii. Specialiştii spun că ar trebui să ne obişnuim cu acest tip de vreme, scrie adevarul.ro.

”Vremea extrem de capricioasă este pusă pe seama circulaţiei general atmosferice care a dus la alternanţe ale valulului de aer cald din Africa de Nord cu aerul rece venit dinspre Polul Nord“,  a explicat, pentru ”Adevărul”,  Timo Mihai, meteorolog de serviciu.

Din cauza aerului adus din Africa de Nord, nu sunt excluse furtunile de nisip. Acestea nu aduc consecinţe grave, singurul efect vizibil fiind murdărirea carosabilelor şi a altor obiecte de la nivelul solului, a adăugat specialistul.

Timo Mihai a precizat că încălzirea globală este unul dintre factori determinaţi ale condiţiilor meteo extreme, aceasta afectând întrega planetă: „ După anii 2000 a început să se producă o încălzire a apei din oceane, cât şi a uscatului faţă de media secolul XX.  Cu cât cresc mai mult aceste temperaturi, cu atât norii se dezvoltă pe verticală, iar astfel furtunile  devin din ce în ce mai violente“.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>