Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 februarie 2017

Ferma animalelor, Pantelimon

Ferma s-a deschis în anul 2009, lângă Ferma de Lapte Pantelimon, fiind o nouă latură a activității acesteia, ocupând o suprafață de 1 ha. În prezent aceasta are o suprafață de peste 4 ha și continuă să se extindă. Aceasta este situată în orașul Pantelimon, la aproximativ 5 km de București.

Ferma animalelor aparține familiilor Petcu și Manea, idee care a prins contur atunci când copii acestora au luat pentru prima dată contact cu animalele din Ferma de Lapte, fiind foarte fascinați de acestea.

Este un loc unic în România, mult mai atractiv decât grădinile zoologice, fiind foarte vizitat de copii dar și de adulți, indiferent de vârstă.

În mare parte activitățile au loc în aer liber, dar în anul 2014, în urma renovării unui hambar vechi s-a deschis și un spațiu încălzit, astfel copii pot vizita ferma chiar și iarna.

Activitățile pe care copiii le pot desfășura la fermă pot fi: să învețe de la personalul fermei lucruri noi despre animale, să se plimbe cu poneii, să vadă cum se mulge o vacă, să dea de mâncare la animale, să se joace într-un loc special amenajat și bine securizat, să își serbeze ziua de naștere alături de prieteni și animalele preferate.

Ferma adăpostește foarte multe animale: cai, ponei, măgari, oi, capre, bivoli, iepuri, porci, struți, nutrii, arici, vaci, găini, porumbei, bibilici, rațe, gâște, lebede și multe alte păsări. Interesant este că le poți hrăni chiar tu, cu mâncare cumpărată de acolo sau chiar adusă de acasă. În cursul săptămânii se organizează mici excursii pentru copii de grădiniță care au ocazia să vadă demonstrații de muls vaca și să se joace cu micile animale. Pe timpul weekendului este deschis un mic bufet care servește mâncare proaspătă: supe, grătar, garnituri, salate, deserturi etc.

Dacă vreți să vizitați ferma să nu uitați să luați cu voi morcovi, varză, salată, pâine, sigur o să vă distrați hrănind animalele blânde.

Mai multe fotografii aici, pe edanielasite.wordpress.com

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>