Ultima ora
Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Fermele bio fac agricultura de maine. Nu si la noi, insa!

Exista o tendinta mondiala de renuntare la agricultura clasica si de dezvoltare a agriculturii bio. Criza economica si poluarea excesiva au generat acest proces. Noi nu intram insa in aceasta tendinta.

Se intampla acum in lume un fenomen pe care, cu talentul nostru de a scapa trenurile rapide, confortabile si moderne, avem toate sansele de a-l rata. Si vom face acest lucru punand la mezat bunastarea si sanatatea viitoarelor generatii de romani. Sunt absolut convins ca guvernantii nostri actuali, atat de responasbili si de patrioti, cum ii stim, au cosmaruri noaptea din cauza noii forme de  marginalizare a tarii.

Tendinta inlocuirii agriculturii clasice cu agricultura bio

Am mai pus in discutie, intr-un alt material, existenta unei sociologii foarte la moda – Sociologia Fluxurilor- care explica marile dezvoltari si tendinte ce apar in lume (Apocalipsa dupa Brexit: marile banci fug din Marea Britanie, Ion Dan Trestieni). Se creeaza tendinte si dezvoltari care circula pe fluxuri de energie in lume. Daca esti prezent pe traseul acelui flux de energie, esti salvat si intri in dezvoltare, esti vizibil si sustinut. Daca nu intri pe fluxul de energie, vei ramane izolat, invizibil si nedezvoltat. Ei bine, una din tendintele clare care se contureaza acum, si care nu a fost catusi de putin prognozata acum 5 ani, este inlocuirea, pe plan global, a agriculturii clasice cu agricultura bio.

Recent, site-ul Euractiv (februarie, 2016) a aratat ca agricultura bio ar putea hrani mult mai bine planeta decat o face agricultura clasica. Doi agronomi americani, John Reganold si Jonathan Wachter, au publicat pe 3 februarie 2016 argumente foarte solide care sa apere aceasta teza, in jurnalul Nature Plans. In acest moment agricultura bio poate produce doar cu 8% mai putin decat cea clasica, dar lucrurile se egalizeaza pe zi ce trece. In plus, agricultura bio scapa in mare masura planeta de poluarea datorata pesticidelor si OGM-urilor, imbunatateste starea de sanatate a populatiei, conserva biodiversitatea si calitatea solului, imbunatateste calitatea vietii animalelor.

Detalii pe manager.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>