Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

FMI spune că China ar putea îmbunătăţi mai departe stabilitatea financiară

Publicat: duminică, 10 decembrie 2017

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a salutat miercuri eforturile Chinei de a limita riscurile financiare şi a sugerat că China ar putea lua măsuri viitoare pentru a îmbunătăţi stabilitatea financiară.

„Ei (directorii executivi ai FMI) au salutat măsurile importante luate de Banca Populară Chineză și agențiile de reglementare pentru a consolida supravegherea sectorului financiar pe fundalul unei creșteri și aprofundări rapizi a sectorului financiar”, a declarat FMI într-o declarație după încheierea discuţiilor asupra evaluării stabilităţii sistemului financiar cu China.

FMI a recunoscut rapida dezvoltare a pieţei financiare a Chinei pe fondul creşterii economice stabile şi s-a referit la acesta ca la „un sistem financiar mare, dinamic şi interconectat”.

Activele băncilor chineze au crescut la 300 de procent din Produsul Intern Brut (PIB), iar piețele de acțiuni și obligațiuni sunt, în prezent, a doua și respectiv a treia din lume ca mărime.

Potrivit evaluării FMI, reglementarea şi supervizarea Chinei a sectoarelor sale bancare, de asigurări şi titlurilor de valoare arată un înalt grad de conformitate cu standardele internaţionale.

Între timp, instituţiile financiare internaţionale au avertizat că creşterea rapidă a creditelor, produsele financiare complexe şi garanţiile implicite ale guvernului reprezintă ameninţări la stabilitatea financiară din China.

Totuşi, „Autorităţile (chineze), inclusiv cele de la nivelul cel mai înalt, au făcit din stabilitatea financiară o prioritate de top în acest an şi iau măsuri pentru a face faţă vulnerabilităţilor”, spune FMI.

Pentru a îmbunătăţi supravegherea riscurilor sistematice, FMI a sugerat ca autorităţile din Beijing să îmbunătăţească coordonarea între regulatori şi să înfiinţeze un comitet la nivel înalt pentru a monitoriza riscurile sistematice.

Anul acesta, China a creat deja o stabilitate financiară şi un comitet de dezvoltare sub Consiliul de Stat pentru a monitoriza riscurile sistemice şi a preveni perturbarea financiară.

Pentru a proteja faţă de riscurile potenţiale din garanţii ilicite, FMI a recomandat de asemenea ca China să crească cerinţele de capital şi lichidităţi pentru bănci deşi acestea au îndeplinit cerinţele de la Basel.

Potrivit propunerilor FMI, China poate îmbunătăţi reţeaua de siguranţa socială pentru a compensa impacturile eforturilor Chinei de a înceta corporaţiile ineficiente.

FMI a început să efectueze evaluări ale sectoarelor financiare a 29 de economii cu sectoare financiare sistematic importante pe bază obligatorie în 1999. A evaluat pentru prima dată sectorul financiar al Chinei în 2011 şi raportul de evaluare al FMI emis miercuri a fost al doilea pentru China.

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88626

Publicat de la data dec. 10 2017. Categorii EXTERN, MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 noiembrie 2018, 21:15
 

E
Parţial noros
9°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 16:50
Prognoza 14 noiembrie 2018
Zi
 

SSV
Înnourat
13°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:00 si 23:00 In zona : Județul Argeş: Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Băiculești, Pietroșani, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Merișani, Poienarii de Muscel, Budeasa, Dârmănești, Micești, Tigveni, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Vlădești, Vulturești, Ciofrângeni, Davidești, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 23:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Suceava: Dolhasca, Forăști, Dolhești, Drăgușeni;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Neamţ: Doljești, Botești, Timișești, Păstrăveni, Stănița, Boghicea;Județul Iaşi: Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Tătăruși, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, […]

Loto

Horoscop

  • 148.856 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team