Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Foarte mulți gazetari au pentru ce să-i mulțumească lui Ion Marin

Publicat: joi, 19 octombrie 2017

A trecut un an de când jurnalismul din România a pierdut unul dintre cele mai redutabile condeie: Ion Marin. Pentru mulți dintre gazetarii pe care i-a format, vestea trecerii în neființă a mentorului lor încă nu a fost „procesată”. Unii încă mai încearcă să confirme, alții vor să-i demonstreze ceva, alții lucrează ca pe vremea când îi veghea și le făcea observații, învățându-i meserie adevărată din mers.

Scriu astăzi simplu despre Ion Marin, ca un om care trăiește din jurnalism pentru că într-o zi l-a întâlnit pe Ion Marin. Cu toate modificările pe care le-a suportat această meserie, cu tot asaltul internetului și cu toată „jelania” unora față de cvasi-dispariția printului, reperele în care lucra Ion Marin, și pe care doar cine nu a vrut nu le-a învățat, sunt aceleași, eterne: scrie corect, scrie imparțial, scrie adevărul. Și, bineînțeles, scrie bine. Cât despre talentul de editorialist al lui Ion Marin, condei acid și abraziv, cu un stil care pare să fi dispărut odată cu marele gazetar care a înființat și condus „Ultima oră”, este suficient să fie deschis volumul „Noaptea dintre milenii”, o colecție de editoriale care nu doar oglindesc plenar o epocă, ci reprezintă un manual de materiale de opinie.

Nu a fost deloc ușor pentru cineva să lucreze cu Ion Marin. Era pretențios, mergea pe ideea „selecției naturale” – cine rezistă în redacție bine, cine nu, iarăși bine – cerea nu doar stăpânirea limbii române și a regulilor meseriei, ci și viteză, promptitudine, pasiune. Pe scurt, cerea de la cei din jur exact ceea ce oferea el însuși. Era șeful-exemplu personal și a fost odată – pare atât de mult în urmă – o generație care știa să privească și să asculte astfel de oameni. Cine a făcut-o și-a asigurat un loc într-o breaslă fluidă și imprevizibilă, indiferent că lucrează pentru print sau online. Pentru că Ion Marin a oferit oricui a vrut să primească acele daruri profesionale care puteau pune fundament unei cariere.

Indiferent că recunosc sau nu, foarte mulți gazetari au pentru ce să-i mulțumească lui Ion Marin. Și astăzi, și mâine.

Roxana ICHIM

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86652

Publicat de la data oct. 19 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 septembrie 2018, 16:11
 

E
Predominant însorit
23°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 40%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:04
Apus: 19:11
Prognoza 24 septembrie 2018
Zi
 

SV
Precipitaţii
31°C
Vânt: 22 km/h SV
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SE
Parţial înnourat
9°C
Vânt: 4 km/h SE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 131.953 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team