Ultima Oră

Forum economic Romania-Italia: Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca

CCIRO Italia mentine programul forumurilor economice “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” si organizeaza vineri, 12 mai 2017 ora 11:30 la sediul Camerei de Comert din Verona, ce-a de-a XVIII editie a forumului economic “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”. Forumul este organizat in colaborare cu Guvernul Romaniei (conformmemorandumului de colaborare dintre DIMMMAT si CCIRO Italia) si cu sprijinul AMIA Verona, Alianta Romanilor din Italia si a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Tinand cont de importanta schimburilor economice intre Italia-Romania, din care 4 miliarde de euro sunt intre Regiunea Veneto – Romania, cu o prezenta a unui numar important de firme “venete” in tesutule economic romanesc dar si viceversa: firme constituite de romani rezidenti in nordul Italiei,  va adresam invitatia de a participa si sprijini prin desemnarea participarii unor reprezentanti ai institutiei pe care o conduceti.

La eveniment vor participa membri Assoimprese Italia, oameni de afaceri si operatori economici italieni din mai multe domenii de activitate (constructii, transport, agricultura, managementul deseurilor, turism) interesati in dezvoltarea unor investii sau parteneriate, business si afaceri in Romania.

In prima parte a evenimentului organizatorii si reprezentantii institutionali vor prezenta politicile celor doua tari Italia-Romania pentru sprijinirea si atragerea investitiilor straine si internationalizarea mediului de afaceri autohton cu precadere intre Romania si Italia.

Prezentarea programului Guvernului Romaniei pentru dezvoltarea economica si sprijinirea mediului de afaceri reprezinta obiectivul principal din cadrul lucrarilor forumului “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” organizat de CCIRO Italia.

CCIRO Italia va prezenta participantilor propriile servicii si suportul in demersul de internationalizare a know-howtului italian cu precadere sprijin pentru investitiile cu destinatia Romania.

Primaria orasului Verona, coorganizator al evenimentului pentru a doua oara (prima editie a fost organizata in data de 7 februarie 2014 http://www.orizzonticulturali.it/it_eventi_Forum-economico-Romania-Italia.html /https://trieste.mae.ro/local-news/1268) va prezenta importanta mediului de afaceri romanesc la dezvoltarea economica a orasului Verona, importanta schimburilor economice intre Regiunea Veneto si Romania si sprijinul acordat operatorilor economici locali in internationalizarea sau exportul de tecnologie si know-howt de excelenta, politicele pentru dezvoltarea turismului local si sprijinul in vederea infiintarii de noi conexiuni aeriene intre aeroportul din Verona si Romania.

In a doua parte a evenimentului, reprezentanti ai mediului de afaceri roman si italian vor prezenta proiecte in vederea identificarii unor parteneriate si solutii de finantare ale acestora.

Ultima parte a lucrarilor este rezervata relatiilor BtoB intre oamenii de afaceri prezenti.

La lucrarile “Forumului economic Romania-Italia, redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” vor participa si oameni de afaceri romani din Italia interesati sa dezvolte business sau sa relocheze in Romania propriile afaceri, sa acceseze fondurile structurale destinate Romaniei, programul Start-up National, etc.

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=80430

Posted by on Mai 10 2017. Filed under Economic, FINANTE - BANCI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Forum economic Romania-Italia: Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”

  1. Un forum de mare ajutor pentru romanii din Italia.

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Limanu, Tuzla;Județul Tulcea: Sulina, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Nufăru, Sfântu Gheorghe, Valea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:30 si 02:00 In zona : Județul Olt: Cungrea, Curtișoara, Dobroteasa, Grădinari, Leleasca, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești;Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Ocnele Mari, Budești, Dănicei, Drăgoești, Frâncești, Galicea, Golești, Ionești, Lungești, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Nicolae […]

23 ianuarie 2018, 4:19
 

VSV
Rafale
-1°C
7 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
Designed by Gabfire themes