Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Forum economic Romania-Italia: Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca

CCIRO Italia mentine programul forumurilor economice “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” si organizeaza vineri, 12 mai 2017 ora 11:30 la sediul Camerei de Comert din Verona, ce-a de-a XVIII editie a forumului economic “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”. Forumul este organizat in colaborare cu Guvernul Romaniei (conformmemorandumului de colaborare dintre DIMMMAT si CCIRO Italia) si cu sprijinul AMIA Verona, Alianta Romanilor din Italia si a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Tinand cont de importanta schimburilor economice intre Italia-Romania, din care 4 miliarde de euro sunt intre Regiunea Veneto – Romania, cu o prezenta a unui numar important de firme “venete” in tesutule economic romanesc dar si viceversa: firme constituite de romani rezidenti in nordul Italiei,  va adresam invitatia de a participa si sprijini prin desemnarea participarii unor reprezentanti ai institutiei pe care o conduceti.

La eveniment vor participa membri Assoimprese Italia, oameni de afaceri si operatori economici italieni din mai multe domenii de activitate (constructii, transport, agricultura, managementul deseurilor, turism) interesati in dezvoltarea unor investii sau parteneriate, business si afaceri in Romania.

In prima parte a evenimentului organizatorii si reprezentantii institutionali vor prezenta politicile celor doua tari Italia-Romania pentru sprijinirea si atragerea investitiilor straine si internationalizarea mediului de afaceri autohton cu precadere intre Romania si Italia.

Prezentarea programului Guvernului Romaniei pentru dezvoltarea economica si sprijinirea mediului de afaceri reprezinta obiectivul principal din cadrul lucrarilor forumului “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” organizat de CCIRO Italia.

CCIRO Italia va prezenta participantilor propriile servicii si suportul in demersul de internationalizare a know-howtului italian cu precadere sprijin pentru investitiile cu destinatia Romania.

Primaria orasului Verona, coorganizator al evenimentului pentru a doua oara (prima editie a fost organizata in data de 7 februarie 2014 http://www.orizzonticulturali.it/it_eventi_Forum-economico-Romania-Italia.html /https://trieste.mae.ro/local-news/1268) va prezenta importanta mediului de afaceri romanesc la dezvoltarea economica a orasului Verona, importanta schimburilor economice intre Regiunea Veneto si Romania si sprijinul acordat operatorilor economici locali in internationalizarea sau exportul de tecnologie si know-howt de excelenta, politicele pentru dezvoltarea turismului local si sprijinul in vederea infiintarii de noi conexiuni aeriene intre aeroportul din Verona si Romania.

In a doua parte a evenimentului, reprezentanti ai mediului de afaceri roman si italian vor prezenta proiecte in vederea identificarii unor parteneriate si solutii de finantare ale acestora.

Ultima parte a lucrarilor este rezervata relatiilor BtoB intre oamenii de afaceri prezenti.

La lucrarile “Forumului economic Romania-Italia, redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” vor participa si oameni de afaceri romani din Italia interesati sa dezvolte business sau sa relocheze in Romania propriile afaceri, sa acceseze fondurile structurale destinate Romaniei, programul Start-up National, etc.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80430

Publicat de la data mai 10 2017. Categorii Economic, FINANTE - BANCI.

Un comentariu pentru “Forum economic Romania-Italia: Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”

 1. Un forum de mare ajutor pentru romanii din Italia.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 iunie 2018, 17:10
 

N
Parţial însorit
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 24 iunie 2018
Zi
 

SSE
Parţial însorit
24°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

E
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 08:45 si 12:00 In zona : Județul Teleorman; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 8 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 08:40 si 11:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 07:00 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 108.168 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team