Ultima ora
Publicat: luni, 25 februarie 2013

Foştii miniştri Mureşan şi Remeş, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Update: 11.50: Decebal Traian Remeş a fost luat în custodia Poliţiei după ce s-au făcut formalităţile necesare reţinerii.

Update: 10. 15: Decebal Traian Remeş s-a predat Poliţiei în urmă cu câteva minute.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a foştilor miniştri ai Agriculturii, Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, în dosarul „Caltaboşul”.

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost judecaţi pentru trafic, respectiv cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, Decebal Traian Remeş a primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi alţi 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, care vroia să câştige două contracte în valoare de 35 de miliarde de lei vechi. Intermediarul ar fi fost un alt fost ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Pe lângă produsele tradiţionale, la Remeş ar mai fi ajuns şi un autoturism de lux în valoare de 65.000 euro.

În dosar au existat şi înregistrări ambientale care au circulat şi în mass-media şi din care reiese că Decebal Traian Remeş primea ţuică şi caltaboşi.

Pe de altă parte, Ioan Avram Mureşan a mai fost condamnat, în aprilie 2011, la şapte ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri, dar nici această decizie nu este definitivă şi irevocabilă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>