Ultima ora
Publicat: marți, 01 august 2017

Frica de Dragnea strică chimia unor pantaloni

Severitatea de pe chipul bărbatului politic Dragnea se transmite, electric, pe șira spinării subordonaților, tradusă într-un frison și o nădușeală. Subordonată îi este toată suflarea politică din PSD și a formațiunilor anexă. Uneori frica, circulă bârfa în târg, se propagă în pantalonii firilor mai nestăpâne pe sfinctere, care ajung acasă, după o întâlnire cu încruntarea teleormăneanului, îngălbenite în izmenele de firmă. Iliescu și Năstase au fost, prin comparație, băiețași subțiri în conducerea autoritară a megapartidului.
Azi am avut prilejul să verific, cu ajutorul unei imagini cu care TVR 1 ilustra știrea despre întâlnirea liderilor coaliției de guvernare, veridicitatea unor posibile legende. Nu-s legende. Iată, în câteva vorbe, tabloul. Cei doi președinți ai coaliției, domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, pășesc concomitent spre un prezidiu unde popourile lor urmau să se așeze, ceea ce s-a și petrecut, dar cu o rupere semnificativă de ritm. Domnul Dragnea, preocupat de o mimică aspră, cum stă bine unui bărbat istoric, fără fisuri de îngăduință, a apucat spătarul scaunului cu o lentoare studiată,întârziind cu o fracțiune de secundă, timp în care domnul Tăriceanu a început să-și coboare șezutul până aproape de atingerea scaunului. Un semnal de alarmă, primit cu coada ochiului, a avertizat personajul greu al președintelui Senatului, că nu face bine și că se așază pe o bombă. Cum să ia loc înaintea șefului suprem? Dar impietatea era pe jumătate consumată. Cum să-și mai întoarcă avântul și siguranța de sine fără să se facă de magiun, cu toate televiziunile călare pe istoricul eveniment? Ca atare, mișcarea a fost frântă și obrăznicia oprită ingenios, prin săltarea fundului cu pretextul de a căuta o batistă în buzunarul nădragilor, batistă care n-a mai ieșit, în schimb Dragnea a apucat să se așeze. Primul. Statul oblic al lui Tăriceanu a fost absolvit și s-a așezat și el, cu o secundă mai târziu, cât să acorde majestatea cuvenită celui de care depinde așezarea sa în scaune înalte, mai înalte decât ar fi permis scorul minuscul electoral. Iată, mi-am zis, din câte amănunte este compusă ierarhia și cât de greu se păstrează o poziție. Detaliile pot ucide cariere. Președintele Senatului, cu un râs etern pe chip, care poate fi catalogat și ca rânjet, tremură nu la ideea că ar putea avea într-o zi idei neconforme cu șeful, ceea ce nu e cazul, ci de frică să nu-l supere, așezându-se pe scaun cu o clipă înaintea acestuia. Dacă se supără ca pe Grindeanu? Brrrr…, nici nu vreau să mă gândesc ce-ar ieși!

Lucian AVRAMESCU

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>