Ultima ora
Publicat: joi, 27 aprilie 2017

Fumătorii surprinşi cu ţigara aprinsă în locurile de joacă pentru copii au primit amenzi usturătoare

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat mai multe acţiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, de la intrarea în vigoare şi până în prezent.

 
Astfel, au fost depistate şi identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor, fiind aplicate aproape 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 lei. Totodată, poliţiştii locali au desfăşurat o serie de acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la legea antifumat.
 
Poliţia Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că noua lege antifumat prevede că nerespectarea prevederilor ei de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere. La a doua abatere, se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii, până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii. Săvârşirea unei noi contravenţii prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.
 
Aceste acţiuni se vor desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autorităţi.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>