Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Funeraliile marelui lider Nelson Mandela VIDEO

La Qunu, oraşul natal al marelui om politic Nelson Mandela, au început, cu puţin timp în urmă, ceremoniile de înmormântare ale celui care a reprezentat simbolul libertăţii pentru comunitatea de culoare din Africa de Sud, informează AFP.

Ceremonia a început cu un cântec religios xhosa Lizali’sidinga lakho (Ţine-ţi promisiunea).

Ea se desfăşoară pe proprietatea familiei Mandela, în acest sat din sudul Africii de Sud, în prezenţa a aproximativ 4.500 de persoane.

La locul de înhumare vor putea fi prezente 450 de persoane, a anunţat sâmbătă guvernul de la Pretoria, potrivit Agerpres.

Este vorba de acele persoane ¬ inclusiv membri de familie ¬ care au primit acreditarea pentru a se deplasa la locul de înhumare, unde tribul AbaThembu va oficia o ceremonie tradiţională, a anunţat ministrul pentru preşedinţie Collins Chabane.

Majoritatea celor care participă la funeralii nu se vor putea duce la locul de înhumare, a precizat Chabane.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>