Ultima ora
Publicat: marți, 05 martie 2013

Furaje contaminate provenite din România şi Serbia, la cinci ferme de porci din Olanda

Furaje contaminate provenite din România şi Serbia au fost descoperite de autorităţi la cinci ferme de porci din Olanda. Potrivit Agenţiei pentru Siguranţă Alimentară din această ţară, hrana pentru animale conţinea porumb contaminat cu aflatoxină, o substanţă cancerigenă.

Prima descoperire de acest tip a fost făcută săptămâna trecută, în Germania, unde se crede că ar fi fost afectate aproximativ şase mii 500 de ferme. Presa olandeză notează că nutreţul contaminat a fost adus prin portul Rotterdam.

Agenţia pentru Siguranţă Alimentară a deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiţii este importată hrana pentru animale. Însă oficialii agenţiei au precizat că sănătatea publică nu a fost pusă în pericol. Porumbul este amestecat cu alte cereale şi astfel animalele nu asimilează aflatoxină peste nivelul admis. Aflatoxina este una dintre cele mai puternice substanţe cancerigene din natură.

Ea provine de la o specie de ciuperci care creşte pe cereale şi poate ajunge în laptele animalelor ce consumă nutreţul contaminat.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>