Ultima ora
Publicat: duminică, 19 martie 2017

G20 Finanțe: O reuniune „complicată”, dar „fără pași înapoi”

Reuniunea miniștrilor de finanțe din G20 care s-a încheiat sâmbătă la Baden-Baden (vestul Germaniei) a fost „complicată”, a apreciat sâmbătă comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, citat de AFP.

„Nu a fost cea mai bună reuniune pe care am avut-o, dar am evitat orice pas înapoi și am lăsat loc pentru cooperare și îmbunătățire” a situației, a declarat jurnaliștilor responsabilul european.

El a recunoscut totodată că a fost „o reuniune complicată, cu o concluzie temporară ce putea fi mai bună”.

Prima întâlnire internațională pentru noul secretar american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, G20 Finanțe a retras din declarația finală referințe făcute în cursul edițiilor precedente, una privind respingerea protecționismului și cealaltă de susținere a Acordului de la Paris asupra schimbărilor climatice. Omisiuni clar explicate de opoziția Statelor Unite de a vedea menționate aceste principii.

„Unele cuvinte lipsesc” din declarația finală, și-a exprimat regretul Pierre Moscovici, care, totuși, nu s-a declarat surprins.

„A fost primul contact cu noua administrație americană, n-ar fi avut niciun sens să ne certăm. Sunt diferențe clare, dar nu a fost o confruntare”, a continuat comisarul european.

Apreciind această reuniune ca o „rundă de observare” care a „lăsat loc pentru îmbunătățiri”, Pierre Moscovici și-a exprimat speranța ca G20 să ajungă la „concluzii mai bune” în iulie, cu prilejul summitului șefilor de stat și de guvern care va avea loc la Hamburg, în Germania.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>