Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Gala Fundatiei “Romania 2000” – In Memoriam ION MARIN

Fundatia „Romania 2000” si ziarul „Ultima ora” au organizat cea de-a XV-a editie a Galei Laureatilor, in cadrul careia au fost distinse cu Diploma de Excelenta si Trofeul „Romania 2000” personalitati marcante ale vietii publice romanesti –culturale, politice, din mass-media si din mediul de afaceri – pentru realizari de exceptie.

Manifestare de traditie, evenimentul din acest an dedicat memoriei unuia dintre cei mai reputati jurnalisti si profesori universitari, regretatul Ion Marin, a fost prezentat de Octavian ursulescu si jurnalista Eveline Pauna, autoarea cartii despre cela care a fost director al ziarului „Ultima ora” si al Fundatiei „Romania 2000” si decan al Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii „Hyperion”.

Printre laureatii acestei editii s-au numarat  Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi (pentru contributia majora la intarirea institutiilor democratice ale statului roman), prof. univ. dr. Adrian Nastase (pentru merite incontestabile in integrarea Romaniei in structurile euro-atlantice, la 10 ani de apartenenta a tarii la blocul comunitar), Acad. Razvan Theodorescu (pentru aportul determinant la sustinerea si promovarea istoriei si culturii nationale), Anca Vlad, presedinte „Fildas Trading” (pentru viziune si vocatie in practica afacerilor), dipl. ing. Stefan Manea, presedinte „Hofigal S.A.”, prof. univ. dr. Irinel Popescu (pentru merite exceptionale in revolutionarea si progresul stiintei medicale romanesti si mondiale), Doru Dinu Glavan, presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania (pentru  eforturile depuse in slujba presei din Romania, pentru cresterea prestigiului breslei  si  inscrierea jurnalistilor intre categoriile de creatori), Dumitru Pelican, director AMOFM (pentru cel mai demn si onest discurs, pentru verticalitatea opiniilor exprimate in toate aparitiile publice), Mihai Mugur Toader, Primarul Sectorul 2 (pentru performanta si eficienta in administratia publica),  Dan Matei Agathon (pentru viziune si actiune in numele progresului societatii romanesti), jurnalistul Florian Bichir (pentru  contributia semnificativa la evolutia jurnalismului romanesc postdecembrist) s.a.

In cadrul evenimentului a avut loc si o dubla lansare de carte: volumul de evocari „Povestea unui jurnalist: Ion Marin”, de Eveline Pauna, si lucrarea „Social Media – o noua dimensiune a raporturilor dintre securitatea societala si mass-media”. Autoarea, do Teodora Marin, sotia reputatului jurnalist, a dedicat memoriei acestuia munca de cercetare intr-un domeniu care devine din ce in ce mai important pentru universul media al zilelor noastre.

In cei 15 ani, in cadrul Galei Laureatilor Fundatiei „Romania 2000” si ziarului „Ultima ora” au fost premiate personalitati de exceptie, printre care presedintele Romaniei, Ion Iliescu, acad. Constantin Balaceanu-Stolnici, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, mari scriitori si artisti, precum Florin Piersic, Stefan Iordache, Radu Beligan, Fanus Neagu, Adrian Paunescu, Constantin Piliuta sau soprana Felicia Filip, academicieni precum Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane si acad. Eugen Simion, un mare numar de ambasadori acreditati la Bucuresti, precum si sportivi de renume ca Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa, Gabriela Szabo si multi altii.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Boholt Gabi

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76964

Publicat de la data Mar 19 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 aprilie 2018, 0:11
 

N
Senin
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 59%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:18
Apus: 20:11
Prognoza 25 aprilie 2018
Zi
 

SSE
Soare strălucitor
28°C
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

VSV
Senin
14°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 90.071 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team