Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Grindeanu: În câteva zile vom supune dezbaterii Legea prevenției

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că Legea prevenției va fi supusă dezbaterii publice în zilele următoare.

„În perioada imediat următoare, însemnând zile, vom supune spre dezbatere publică legea prevenției”, a declarat Grindeanu după ședința de guvern.

El a subliniat că această lege este importantă pentru toți agenții economici.

„Dincolo de partea de control pe care multe agenții, ministere, instituții o au, cred că trebuie dezvoltată și acea parte de îndrumare. Prin această lege pe care o să o supunem dezbaterii publice în zilele următoare acoperim și această parte extrem de importantă, care cred că este o condiție cheie pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare economică”, a explicat prim-ministrul.

Săptămâna trecută, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, anunța că această inițiativa legislativă privind Legea prevenției nu va cuprinde faptele contravenționale cu un grad de pericol ridicat, care să afecteze sănătatea și securitatea populației, cum ar fi produse alimentare alterate sau munca la negru.

„Avem o formă agregată a propunerii legislative. Toate organismele de control implicate au termen să transmită lista cu propunerile temeinic fundamentate de contravenții ce vor intra sub incidența acestei legi, urmând ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să intre în procesul de consultare publică”, declara Alexandru Petrescu pe 2 martie.

El explica la acea dată că, după consultările avute cu reprezentanți ai diverselor organisme de control guvernamentale prezenți în comisia interministerială de elaborare a Legii prevenției, a rezultat structurarea actului normativ pe „două principii esențiale”.

„Primul principiu este necesitatea unei bune informări a agenților economici și crearea cadrului optim de educare, informare a acestora prin mai multe instrumente, dintre care aș dori să menționez pe cel mai relevant, care este un portal unic care va conține toate elementele referitoare la obligațiile legale pe care agenții economici le au în raport cu organismele de control. (…) Gândiți-vă că un IMM cu doi angajați, pe lângă faptul că trebuie să-și desfășoare activitatea de zi cu zi, trebuie să cunoască și un univers de restricții. De aceea, componenta de informare-educare este esențială în asamblarea noii legi”, afirma ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Petrescu adăuga că un al doilea „punct reper” pe care Legea prevenției se va baza este „identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control, aplicarea sancțiunii contravenționale, a avertismentului, la prima abatere, fără alte sancțiuni complementare, dar cu o monitorizare riguroasă a planului de conformare”.

„Sub incidența Legii prevenției nu vor intra acele fapte contravenționale cu un grad de pericol ridicat, care să afecteze sănătatea și securitatea populației, și aici aș menționa produse alimentare alterate, munca la negru”, mai declara ministrul pentru IMM-uri și Mediul de Afaceri.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76468

Publicat de la data Mar 8 2017. Categorii Economic, FINANTE - BANCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

23 martie 2018, 16:29
 

NE
Zăpadă
-1°C
18 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:14
Apus: 18:31
Prognoza 24 martie 2018
Zi
 

SSV
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NV
Parţial înnourat
-6°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 80.932 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team