Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Grindeanu: În câteva zile vom supune dezbaterii Legea prevenției

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că Legea prevenției va fi supusă dezbaterii publice în zilele următoare.

„În perioada imediat următoare, însemnând zile, vom supune spre dezbatere publică legea prevenției”, a declarat Grindeanu după ședința de guvern.

El a subliniat că această lege este importantă pentru toți agenții economici.

„Dincolo de partea de control pe care multe agenții, ministere, instituții o au, cred că trebuie dezvoltată și acea parte de îndrumare. Prin această lege pe care o să o supunem dezbaterii publice în zilele următoare acoperim și această parte extrem de importantă, care cred că este o condiție cheie pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare economică”, a explicat prim-ministrul.

Săptămâna trecută, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, anunța că această inițiativa legislativă privind Legea prevenției nu va cuprinde faptele contravenționale cu un grad de pericol ridicat, care să afecteze sănătatea și securitatea populației, cum ar fi produse alimentare alterate sau munca la negru.

„Avem o formă agregată a propunerii legislative. Toate organismele de control implicate au termen să transmită lista cu propunerile temeinic fundamentate de contravenții ce vor intra sub incidența acestei legi, urmând ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să intre în procesul de consultare publică”, declara Alexandru Petrescu pe 2 martie.

El explica la acea dată că, după consultările avute cu reprezentanți ai diverselor organisme de control guvernamentale prezenți în comisia interministerială de elaborare a Legii prevenției, a rezultat structurarea actului normativ pe „două principii esențiale”.

„Primul principiu este necesitatea unei bune informări a agenților economici și crearea cadrului optim de educare, informare a acestora prin mai multe instrumente, dintre care aș dori să menționez pe cel mai relevant, care este un portal unic care va conține toate elementele referitoare la obligațiile legale pe care agenții economici le au în raport cu organismele de control. (…) Gândiți-vă că un IMM cu doi angajați, pe lângă faptul că trebuie să-și desfășoare activitatea de zi cu zi, trebuie să cunoască și un univers de restricții. De aceea, componenta de informare-educare este esențială în asamblarea noii legi”, afirma ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Petrescu adăuga că un al doilea „punct reper” pe care Legea prevenției se va baza este „identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control, aplicarea sancțiunii contravenționale, a avertismentului, la prima abatere, fără alte sancțiuni complementare, dar cu o monitorizare riguroasă a planului de conformare”.

„Sub incidența Legii prevenției nu vor intra acele fapte contravenționale cu un grad de pericol ridicat, care să afecteze sănătatea și securitatea populației, și aici aș menționa produse alimentare alterate, munca la negru”, mai declara ministrul pentru IMM-uri și Mediul de Afaceri.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76468

Publicat de la data mart. 8 2017. Categorii Economic, FINANTE - BANCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 8:43
 

NNV
Parţial însorit
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
31°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:40 si 21:40 In zona : Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Rusănești, Tia Mare, Vădăstrița, Cilieni, Traian, Vișina, Obârșia, Scărișoara, Studina, Vlădila, Vișina Nouă, Vădastra, Grădinile; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice,averse ce vor cumula 25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 20:15 si 21:30 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Teiuș, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sântimbru, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești; Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 20-25 l/mp
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 05 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii relativ extinse instabilitate atmosferică accentuată Mesaj :   ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ           În după-amiaza zilei de duminică […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

 • 106.190 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team