Ultima Oră

Grindeanu spune că „au făcut bine” cei care au protestat față de Ordonanța 13

Premierul interimar Sorin Grindeanu le-a transmis, miercuri, la finalul mandatului său în fruntea Guvernului, un mesaj celor care au protestat față de Ordonanța 13, precizând că aceștia „au făcut bine”.

Pe de altă parte, el a precizat că își reproșează faptul că a așteptat „prea mult” ca pentru anumite decizii să existe „OK-ul” și de la coaliția de guvernare.

„Așa, ca reproș general — faptul că am așteptat prea mult ca anumite decizii, care poate țineau în mod direct de actul de guvernare, să aibă OK-ul și de la coaliția de guvernare. Pentru că s-a dovedit și se va dovedi în viitor că acest lucru nu e potrivit pentru o guvernare coerentă și corectă. Ăsta ar fi (…) principalul reproș pe care mi-l fac”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă a existat vreodată demisia sa în alb, Grindeanu a precizat: „A existat, da”, fără a face alte referiri în legătură cu acest lucru.

 Sorin Grindeanu a mai afirmat  că șefia Guvernului a reprezentat „o lecție de viață”, precizând că l-a pus pe gânduri un singur lucru – „dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere”.

„Pentru mine, aceste șase luni reprezintă o experiență semnificativă în administrația centrală, o lecție de viață pe care mi-am însușit-o. Există și un lucru, în schimb, care m-a pus pe gânduri și cred că nu doar pe mine, ci pe mulți dintre români, și anume dorința unui singur om — și știți la cine fac referire — de a face rău și de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână. Nu voi putea înțelege niciodată dorința aceasta de acumulare de putere într-o singură mână și n-am cum s-o înțeleg. Dar poate că în următoarele două sau trei luni vom înțelege cu toții, sper, (…) ce l-a împins să ia toate aceste decizii”, a declarat Grindeanu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, Cabinetul său a venit la putere „ca urmare a unui vot semnificativ” al românilor dat PSD.

„Prin acel vot, Guvernul avea mare susținere în Parlament, astfel încât să poată să pună în aplicare măsurile corecte pentru români. În același timp, România traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al poziționării externe. Prin urmare, existau toate premisele ca România să o ducă mai bine”, a mai afirmat Grindeanu.

El a dat mai multe exemple de realizări ale Executivului pe care l-a condus, referindu-se și la creșterea economică „mult peste așteptări”, de 5,7%.

„Acest guvern a fost limitat de două crize politice majore, care au afectat România atât din punct de vedere economic, cât și ca democrație. A fost marcat la început de cele mai mari proteste (…) de după 1989 și și-a încheiat activitatea după o premieră în democrațiile din Europa (…), când președintele partidului de guvernare și-a dat jos propriul guvern, urmare a unei așa-zise analize, pe care o consider mincinoasă în continuare, și din (…) dorința de a strânge cât mai multă putere”, a spus Grindeanu.

Sursa: AGERPRES;  Youtube

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=82593

Posted by on Iun 28 2017. Filed under Breaking News. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Limanu, Tuzla;Județul Tulcea: Sulina, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Nufăru, Sfântu Gheorghe, Valea […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:30 si 02:00 In zona : Județul Olt: Cungrea, Curtișoara, Dobroteasa, Grădinari, Leleasca, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești;Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Ocnele Mari, Budești, Dănicei, Drăgoești, Frâncești, Galicea, Golești, Ionești, Lungești, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Nicolae […]

23 ianuarie 2018, 4:12
 

VSV
Rafale
-1°C
7 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
Designed by Gabfire themes