Grup de lucru pentru regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele

Un grup de lucru, care are ca obiectiv regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru cele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice, va fi înființat în urma discuțiilor la care au participat joi ministrul Sănătății, Florian Bodog, președintele CNAS, Laurențiu Mihai, dar și reprezentanții producătorilor de medicamente.

„Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, s-a întâlnit cu reprezentanții producătorilor de medicamente din cadrul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice și din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente. La întâlnire au mai participat dr. Laurențiu Mihai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, și secretarii de stat dr. Rodica Nassar, dr. Cristian Grasu și dr. Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sănătății. Alături de ministrul Florian Bodog s-a aflat și consilierul de stat al primului-ministru, prof. dr. Florian Popa. În urma discuțiilor, s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți ai asociațiilor producătorilor de medicamente.

”Vin cu propunerea de a lucra alături de minister și colegii de la Casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienților noștri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncționalități”, a declarat ministrul Bodog.

Asociațiile producătorilor au salutat propunerea și au subliniat că este pentru prima oară când un ministru al Sănătății își asumă răspunderea rezolvării acestei situații, transparent, printr-un ordin de ministru.

Laszlo Attila: Va trebui să ne revizuim foarte serios politica prețurilor la medicamente

Ministerul Sănătății a înființat o structură de urgență care are rolul de a direcționa stocurile identificate de imunoglobulină

ARPIM: Soluția pentru criza medicamentelor este la Ministerul Finanțelor Publice

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.