Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Guvernul Tinerilor, peste 250 de propuneri de proiecte ale tinerilor din toată țara

Cu doar două săptămâni rămase până la data-limită pentru trimiterea proiectelor, inițiativa „Guvernul Tinerilor” a atras peste 250 de propuneri de politici publice din partea tinerilor din toată țara. Au mai rămas doar două săptămâni în care cei interesați se pot înscrie.

Astfel, până la 17 septembrie, pe pagina de internet www.guvernultinerilor.ro au fost depuse 251 de propuneri de proiecte. Cei mai activi s-au dovedit a fi membrii TSD, care au depus peste 156 de proiecte, fiind urmați de cei care s-au declarați independenți din punct de vedere politic, cu 48 de proiecte, apoi de tinerii din PNL, cu 28 de proiecte și de cei din organizațiile de tineret ale UNPR și PC, fiecare având peste 10 contribuții.

Cei mai mulți participanți provin din București – 76 de aplicanți, cu precădere din sectorul 6. Pe locul doi se situează județele Cluj și Bihor cu câte 14 proiecte fiecare, urmând județele Arad – 10 aplicanți, Dolj – 9 aplicanți și Vrancea – 8 aplicanți.

„Suntem foarte bucuroși că inițiativa noastră are succes în rândul tinerilor. Numărul important de participanți care s-au înscris până acum ne face să fim optimiști în ceea ce privește finalitatea acestui proiect. Totodată, calitatea proiectelor, abordarea lor realistă și pragmatismul soluțiilor propuse au dovedit, încă o dată, că cei tineri pot avea o contribuţie reală în transformarea societăţii.

Încă de la început am fost convinși că prin acest proiect, Guvernul Tinerilor, vom reuși să identificăm multe idei bune și să formăm nucleul unei echipe care să-și dovedească priceperea în administrația centrală. Am avut mereu încredere în potențialul tinerilor, considerând că tot ceea ce lipsește între o idee excelentă și punerea ei în aplicare este bunăvoința și o ușă deschisă. Sunt convins că acest demers își va atinge obiectivul: tinerii vor înțelege mult mai bine actul de guvernare, iar decidenții centrali vor beneficia de prospețimea ideilor trimise”, a declarat inițiatorul proiectului, Gabriel Petrea, coordonatorul TSD București.

Vicepreşedintele PSD şi, totodată, preşedinte al Tineretului Social Democrat, Nicolae Bănicioiu, s-a arătat mulțumit de interesul tinerilor pentru actul de guvernare. „Am susținut și susțin în continuare Guvernul Tinerilor, un proiect bun care va reuși să apropie tinerii de procesul amplu al guvernării şi de înţelegerea mai bună a mecanismelor sale. Sunt bucuros să văd că proiectul a fost bine primit de către tinerii din toată ţara. Acest fapt demonstrează că tinerii au înțeles că viitorul este și responsabilitatea lor și sunt dispuși să se implice activ în adminsitrarea țării și în luarea deciziilor care-i privesc în primul rând pe ei”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Lansat oficial la începutul lunii iulie, Guvernul Tinerilor este un proiect USL ce își propune atragerea tinerilor valoroși către politică și administrație. Proiectul oferă tinerilor șansa să își prezinte ideile și să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare, reprezentând astfel o ocazie fără precedent la nivelul Executivului.
Înscrierea se face pe www.guvernultinerilor.ro până pe 30 septembrie 2013 inclusiv, prin parcurgerea a doar patru pași. Participanții trebuie să trimită trei propuneri, soluții la situații concrete, cu scopul de a fi selectate de ministrul vizat la înscriere. Toate ideile înscrise în competiție vor ajunge pe masa miniștrilor, urmând să fie analizate și dezbătute. Astfel, orice tânăr din România care consideră că are ceva de spus, afiliat sau nu politic, are ocazia să își facă auzit cuvântul la cel mai înalt nivel, cu ajutorul proiectului „Guvernul Tinerilor”.
„Guvernul Tinerilor” este o inițiativă a Tineretului Social Democrat (TSD), cu participarea Tinereretului Național Liberal (TNL) și a Tineretului Conservator (TC) și face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum și din strategia de recrutare de noi membri.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14465

Publicat de la data Sep 19 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:20 si 20:00 In zona : Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: Boița, Avrig, Șura Mică, Poplaca, Porumbacu de Jos, Sibiu, Racovița, Tălmaciu, Șelimbăr, Sadu, Turnu Roșu, Cisnădie; Se vor semnala : Intensificări ale […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : depuneri de polei, mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului.
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 11 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 11:00 si 17:00 In zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Caraş-Severin: Coronini, Cărbunari, Bolvașnița, Ticvaniu Mare, Mehadica, Armeniș, Turnu Ruieni, Bucoșnița, Carașova, Ezeriș, Bozovici, Berliște, Moldova Nouă, Domașnea, Goruia, Lăpușnicel, Doclin, Luncavița, Ciuchici, […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

19 martie 2018, 20:20
 

ENE
Grindine
-4°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 22 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:21
Apus: 18:26
Prognoza 20 martie 2018
Zi
 

NV
Zăpadă
1°C
Vânt: 11 km/h NV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial înnourat
-4°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 78.914 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team