Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Guvernul Ucrainei supraviețuiește moțiunii de cenzură din parlament

Cabinetul de la Kiev a supraviețuit unei moțiuni de cenzură introduse de parlamentarii opoziției, rezultatul votului fiind anunțat după ce mii de susținători ai opoziției se adunaseră în fața sediului parlamentului de la Kiev.

Doar 186 de parlamentari au votat moțiunea, aceasta având nevoie de sprijinul a 226 de aleși pentru a fi adoptată.

Înaintea votului, premierul Nikolay Azarov a ținut un discurs în parlament, în care a încercat să câștige sprijinul parlamentarilor opoziției, promițându-le reluarea negocierilor cu Uniunea Europeană și criticându-i, în același timp, pentru tulburările de pe străzile Kievului.

Principala monedă de negociere folosită de premierul Azarov a fost aparenta disponibilitate a Uniunii Europene de a face concesii Ucrainei.

„Ieri, în prezența mea, președintele Ucrainei a purtat un lung dialog telefonic cu președintele Comisiei Electorale, Jose Manuel Barroso”, a declarat Azarov.

„Am stabilit că vom continua negocierile cu privire la condițiile unui acord de integrare și a unei zone comerciale libere. Atât CE cât și UE sunt gata să analizeze problema compensațiilor financiare pentru Ucraina”, a adăugat premierul.

Discursul premierului a fost întâmpinat cu apeluri precum „Demisia!” de parlamentarii opoziției, care, de asemeni, i-au cerut acestuia să li se adreseze în limba ucraineană, nu în rusă, cerere căreia acesta nu i-a dat curs.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>