Ultima ora
Publicat: marți, 04 februarie 2014

Guvernul Ucrainei va analiza varianta alegerilor anticipate

Autoritățile de la Kiev și-au exprimat disponibilitatea organizării de alegeri anticipate, pentru prima dată de la începutul protestelor de la Kiev, în încercarea de a dovedi determinarea în găsirea unei soluții pașnice pentru actuala criză.

Iuri Miroshnychenko, reprezentantul personal al președintelui Viktor Yanukovici în parlamentul de la Kiev, a declarat marți că președintele a vorbit, în cadrul unei întâlniri cu mai mulți politicieni, desfășurate săptămâna trecută, de existența a „două posibile scenarii” pentru a pune capăt crizei începute cu două luni în urmă.

„Primul (scenariu) presupune eliberarea clădirilor ocupate de protestatari și o amnistiere, iar al doilea – alegeri anticipate”, a declarat Miroshnychenko, precizând că amnistia nu este eficientă, referindsu-se la eliberarea protestatarilor reținuți.

Opoziția dorește eliberarea necondiționată a participanților la proteste, în vreme ce președintele Yanukovici și Partidul Regiunilor, care îl susține, afirmă că acest lucru se poate întâmpla doar dacă imobilele guvernamentale ocupate vor fi părăsite de susținătorii opoziției în următoarele zile.

Unii activiști antiguvernamentali refuză să accepte rezultatele oricărei negocieri dintre opoziție și autorități, precizând că nu vor părăsi zonele ocupate decât în cazul în care președintele va demisiona.

În vreme ce protestatarii continuă să ocupe clădiri guvernamentale și mențin baricadele ridicate în centrul Kievului, Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a declarat că ar trebui amenințat cu impunerea de sancțiuni guvernul Yanukovici.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>