Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Horia Georgescu, acuzat de INCOMPATIBILITATE. Ce răspunde președintele ANI

Președintele Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu este acuzat că s-a aflat în incompatibilitate din cauza faptului că nu a demisionat din funcția de administrator al unei firme. Cei care-l acuză pe Georgescu sunt senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian, care au depus și o sesizare la Consiliul Național de Integritate pentru a demara procedurile necesare demiterii șefului ANI. „Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012- prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comerciala ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, savarsind astfel si infractiunea de fals in declaratii. Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societati comerciale din Romania : S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintata in data de 10.12.1999 si aflata in stare de lichidare. Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durata neprecizata, si nu a renuntat la aceasta functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Nationala de Integritate, exista stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvata de drept si se afla in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pana la aceasta data atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia”, se arată într-un comunicat semnat de Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian. Contrar celor susținute de cei doi senatori, președintele ANI spune că atâta timp cât firma era dizolvată de drept, nu se mai poate considera că a îndeplinit funcția de administrator. „Firma de care vorbește dl Sorin Roșca Stănescu este dizolvată de drept, conform legislației în vigoare, din anul 2005”, a spus Horia Georgescu, adăugând că „datele sunt publice, la Registrul Comerțului”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>