Ultima ora
Publicat: luni, 02 octombrie 2017

IGSU se va ocupa pe viitor de achizițiile de ambulanțe noi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) este entitatea care va avea responsabilitatea de a efectua achizițiile de ambulanțe atât pentru serviciile de ambulanță, cât și pentru Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD), a anunțat, duminică, la Botoșani, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Potrivit acestuia, Guvernul urmează să emită, în perioada imediat următoare, un act normativ, în baza căruia să fie reluată procedura de achiziție de autospeciale de tip ambulanță.

„Din dispoziția premierului, după mai multe discuții, s-a stabilit că IGSU va fi entitatea centralizată de achiziție de ambulanțe și pentru Ambulanță și pentru Serviciile Mobile de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ordonanța de urgență a fost semnată și de ministrul de Interne, de doamna ministru Dan, și de ministrul Sănătății, domnul ministru Bodog. Acum este la avizat. Dacă săptămâna aceasta se realizează avizarea ei, intră în ședință de Guvern și se aprobă, pompierii reiau licitația care s-a oprit în februarie”, a afirmat Arafat.

Șeful DSU este de părere că primele ambulanțe noi vor fi cumpărate în 2018, urmând ca procesul de achiziție să se întindă pe o perioadă de patru ani.

„Dacă semnăm acordul cadru anul acesta și semnăm primele contracte subsecvente, primele livrări vor fi anul viitor pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD. Cantitatea care va fi licitată este de 3.000 de ambulanțe, 4.000 de ambulanțe de diferite categorii. Nu înseamnă că se cumpără toate. În primul an încercăm să avem cel puțin două-trei sute pentru serviciile de ambulanță și vreo 150-200 pentru SMURD și cu asta să schimbăm mașinile care au atins deja kilometraj de 700-800.000 de kilometri. Nici nu este bine să le iei toate deodată și să îmbătrânească toate deodată. Este vine să începem să înlocuim treptat de la cel mai vechi la cel mai recent cumpărat”, a adăugat Raed Arafat.

 

CITEȘTE ȘI:

Arafat: S-au alocat fonduri fără precedent pentru sistemul de situații de urgență

Raed Arafat nu susține ideea încheierii unor polițe de asigurare pentru pompieri

Arafat a inaugurat, duminică, un punct de lucru pentru intervenții în situații de urgență în orașul Flămânzi din județul Botoșani

 

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>