Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

În luna aprilie încep înscrierile în clasa pregătitoare

Publicat: marți, 26 februarie 2013

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că procedurile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi simplificate anul acesta.

Potrivit ministrului, locul corespunzător circumscripției în care se află domiciliul copilului va fi rezervat, „astfel încât părintele să nu-şi pună problema că dacă încearcă să-şi dea copilul la o altă școală sau într-o altă locație pierde locul din propria circumscripție”.

De asemenea, vor apărea modificări în ceea ce privește recensământul. „Am stabilit că Ministerul Educației împreună cu inspectoratele școlare vor face un recensământ cât mai aproape de realitate”, a declarat Remus Pricopie.

Potrivit oficialului din Educație, în 2013 problema înscrierilor va fi mai complexă. „Nu este doar înscrierea la clasa pregătitoare, sunt şi ceilalți copii care nu au fost dați de părinți în clasa pregătitoare pentru că nu știau ce se întâmplă acolo şi i-au menținut în grupa mare. Acum trebuie să găsim o modalitate prin care acești copii să treacă în clasa întâi”, a explicat ministrul Educației.

Remus Pricopie a mai spus că multe dintre problemele de anul trecut au apărut din lipsă de comunicare. „Am discutat cu inspectorii școlari şi am insistat pe ideea de dialog”, a subliniat ministrul. Pricopie și-a exprimat speranța că 99% dintre problemele care ar putea să apară la înscrierea în clasa pregătitoare vor fi rezolvate anul acesta în prima etapă.

Clasa pregătitoare va fi menținută, în anul școlar 2013-2014, în învățământul obligatoriu. Pe 30 ianuarie a fost semnat acordul privind organizarea clasei, potrivit căruia înscrierile vor începe anul acesta în luna aprilie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=358

Publicat de la data feb. 26 2013. Categorii CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 13:23
 

N
Soare
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.921 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team