Ultima ora
Publicat: marți, 26 februarie 2013

În luna aprilie încep înscrierile în clasa pregătitoare

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că procedurile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi simplificate anul acesta.

Potrivit ministrului, locul corespunzător circumscripției în care se află domiciliul copilului va fi rezervat, „astfel încât părintele să nu-şi pună problema că dacă încearcă să-şi dea copilul la o altă școală sau într-o altă locație pierde locul din propria circumscripție”.

De asemenea, vor apărea modificări în ceea ce privește recensământul. „Am stabilit că Ministerul Educației împreună cu inspectoratele școlare vor face un recensământ cât mai aproape de realitate”, a declarat Remus Pricopie.

Potrivit oficialului din Educație, în 2013 problema înscrierilor va fi mai complexă. „Nu este doar înscrierea la clasa pregătitoare, sunt şi ceilalți copii care nu au fost dați de părinți în clasa pregătitoare pentru că nu știau ce se întâmplă acolo şi i-au menținut în grupa mare. Acum trebuie să găsim o modalitate prin care acești copii să treacă în clasa întâi”, a explicat ministrul Educației.

Remus Pricopie a mai spus că multe dintre problemele de anul trecut au apărut din lipsă de comunicare. „Am discutat cu inspectorii școlari şi am insistat pe ideea de dialog”, a subliniat ministrul. Pricopie și-a exprimat speranța că 99% dintre problemele care ar putea să apară la înscrierea în clasa pregătitoare vor fi rezolvate anul acesta în prima etapă.

Clasa pregătitoare va fi menținută, în anul școlar 2013-2014, în învățământul obligatoriu. Pe 30 ianuarie a fost semnat acordul privind organizarea clasei, potrivit căruia înscrierile vor începe anul acesta în luna aprilie.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>