Ultima ora
Publicat: duminică, 08 decembrie 2013

Incredibil: Bugetul pe 2014 se putea face și fără acciza la carburanți!

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a susținut că, dacă nu ar fi fost introdusă acciza de șapte eurocenți la litrul de carburant, ar fost majorată cota unică de impozitare de la 16 la 18%.

Voinea a declarat că bugetul pe 2014 se putea face și fără introducerea accizei de 7 eurocenți pe litrul de combustibil, însă în acest caz ar fi fost nevoie de alte măsuri pentru compensarea creșterii accizei, precum majorarea cotei unice de la 16 la 18%.

Potrivit lui Voinea, majorarea cotei unice a fost una din măsurile propuse de FMI. „O măsură care a fost pe masă, nu la solicitarea părţii române, a fost creşterea cotei unice de la 16% la 18%”, a susținut ministrul bugetului.

„Se putea face, cu un deficit mai mare sau cu alte măsuri care să compenseze creșterea accizei. (…) Acciza a făcut parte dintr-un pachet mai mare, negociat cu partenerii internaționali. Înlocuirea accizei, amânarea accizei, orice astfel de variantă trebuie să fie compensată de o altă măsură. Fie pe partea de tăiere de cheltuieli, fie pe partea de venituri din altă măsură pe venituri. Situația în care ar crește deficitul nu este o situație acceptabilă”, a mai spus Liviu Voinea.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>