Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

India pregătește o hotărâre prin care să anuleze interzicerea relațiilor homosexuale

Guvernul federal indian a reacționat prompt la verdictul Curții Supreme de Justiție prin care erau interzise relațiile homosexuale, pregătind o lege prin care să răstoarne această decizie.

Importanți miniștri au indicat faptul că guvernul ar putea respinge hotărârea judecătorească prin intermediul unei ordonanțe.

Organizațiile pentru drepturile homosexualilor și mare parte a clasei politice, presei, oamenilor de drept și miniștrilor și-au exprimat indignarea cu privire la decizia Curții Supreme, de miercuri, care considera ilegale și pasibile cu pedeapsa închisorii pe viață pentru relațiile homosexuale.

O ordonață este cea mai rapidă cale de adoptare a unei legislații, care, de obicei, trebuie discutată și votată în parlament. Cum parlamentul este ocupat cu alte legi importante și dezbateri, iar guvernul nu este sigur că aceasta ar beneficia de sprijinul opoziției, o ordonață este cea mai bună cale de a se asigura că hotărârea judecătorească va fi anulată imediat.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>