Ultima ora
Publicat: duminică, 12 martie 2017

Industria si constructiile, cel mai ridicat risc de insolventa in 2017

Sectoarele industriei, al constructiilor si bancar se confrunta cu dificultati, devenind din ce in ce mai vulnerabile, arata o cercetare realizata de specialistii in Analiza si Prognoza ai CITR. Cifrele aratau, la inceputul lunii februarie, un numar de 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolventa pe rolul instantelor. Numarul cumulat al angajatilor acestor societati se ridica la 20.000, iar cifrele lor de afaceri insumeaza peste 1,5 miliarde de euro. Dintre acestea, majoritatea activeaza in industrie, se arata in analiza CITR.

Acest domeniu detine in prezent 54% dintre activele imobilizate ale celor 120 de companii, 48% din numarul lor total de angajati si un sfert din cifra de afaceri cumulata.”Starea acestui sector e puternic influentata de piata producatorilor de energie alternativa, care e in continuare in dificultate; gradul ei de vulnerabilitate e strans legat de reglementarile legislative si de cotele de acordare a certificatelor verzi”, precizeaza Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR.

integral pe manager.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>