Ultima ora
Publicat: miercuri, 25 decembrie 2013

ING: Deficitul bugetar se va lărgi cu mult mai puțin de 0,1% din PIB

Deficitul bugetar se va lărgi cu mult mai puțin de 0,1% din PIB ca rezultat al amânării accizei, arată un raport al ING Bank România.

„În vreme ce a întâmpinat pozitiv adoptarea bugetului pe 2014, FMI a cerut luni Guvernului României să indice măsuri care să compenseze pierderea de venituri rezultată din amânarea aplicării accizei la combustibili.

Astfel de măsuri vor fi discutate când FMI ajunge în România pentru primele două evaluări ale actualului acord Stand-by, în ianuarie. Estimăm că deficitul bugetar se va lărgi cu mult mai puțin de 0,1% din PIB ca rezultat al amânării accizei, mult sub rectificări ale deficitului însumând 0,4% din PIB aprobate de FMI în acest an.

Chiar dacă Fondul pare mai puțin îngăduitor în aceste zile, credem că o astfel de problemă minora nu va însemna pentru România o a doua evaluare consecutivă ratată”, se spune în raportul ING Bank România.

De asemenea, economiștii ING susțin că moneda locală nu a reușit să își mențină avansul inițial ieri, încheind ziua neschimbată în jurul a 4,48/euro pe fondul unui ton regional mixt.

„În vreme ce credem că în continuare climatul extern ar putea induce o apreciere a leului, o asemenea mișcare va fi probabil limitată, data fiind activitatea redusă din piață înaintea sărbătorilor de Crăciun”, se arată în raport.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>